ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Χαλαρές στιγμές στο Ναύπλιο για τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:59:00 μ.μ. | |
Τζορτζ Τσούνης
Στο Ναύπλιο βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου ο νέος Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Ο κ. Τσούνης έχει καταλύσει σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο του Ναυπλίου με την συνοδεία του, ενώ η παρουσία του στο Ναύπλιο έχει να κάνει με ολιγοήμερες διακοπές για ξεκούραση.

Ο Αμερικανός Πρέσβης το μεσημέρι του Σαββάτου εμφανίστηκε στην παραλία Καραθώνας όπου έκανε μπάνιο. Εκεί ο φωτογραφικός φακός των Αργολικών Ειδήσεων τον εντόπισε να έχει  φιλικές συνομιλίες με λουόμενους.

Ο Γιώργος Τζέιμς Τσούνης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 10 Μαΐου 2022. Προτάθηκε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και επικυρώθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου 2022.

Ο Πρέσβης Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός, γιος μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καταγωγή από τον Πλάτανο στην περιοχή της πανέμορφης ορεινής Ναυπακτίας. Μεγαλώνοντας, οι γονείς του, τού εμφύσησαν τις ελληνικές αρετές της καλοσύνης, της αγάπης και πάνω από όλα, του φιλότιμου. Έμαθε τα Ελληνικά ως πρώτη του γλώσσα. Βαθιά δεμένος με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο Πρέσβης Τσούνης ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC) και μεταξύ άλλων ρόλων, είναι διαχειριστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative).

Πριν από την υποψηφιότητά του, ο Πρέσβης Τσούνης ήταν Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Chartwell Hotels, LLC. Διετέλεσε πρόεδρος της Battery Park City Authority. Ήταν επίσης διαχειριστής του New York City Convention Development Corporation και του New York City Convention Operating Corporation και συνέβαλε στη διαχείριση της επέκτασης του New York Convention Center κατά περίπου 140 στρέμματα, μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο σύγχρονα και όμορφα συνεδριακά κέντρα του κόσμου. Ο Πρέσβης Τσούνης υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Nassau, ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, με επίκεντρο την παροχή φροντίδας σε ευάλωτες κοινότητες.

Ο Πρέσβης Τσούνης υπήρξε Σύμβουλος και Συνεργάτης (Δικηγόρος), στο Rivkin Radler LLP, Uniondale, NY, και Νομοθετικός Εισαγγελέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Υπηρέτησε ως σύμβουλος στον τομέα Dix Hills Water της Νέας Υόρκης και στην Επιτροπή της πόλης Huntington, στη Νέα Υόρκη, για τη φροντίδα των υπαίθριων χώρων.

Ο Πρέσβης Τσούνης κατέχει προπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) καθώς και πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο St. John’s University of Law. Υπήρξε Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Τάγμα του Αγίου Ανδρέα), η υψηλότερη εκκλησιαστική τιμή που μπορεί να απονεμηθεί σε απλό πολίτη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είναι αποδέκτης πολυάριθμων βραβείων, συμπεριλαμβανομένου του Ανθρωπιστικού Βραβείου Harry Chapin Humanitarian for Long Island Cares και το βραβείο Δια Βίου Επιτεύγματος για συμμετοχή στα κοινά που του απένειμε το Long Island Business News. Ο Πρέσβης Τσούνης είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ