ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά τους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 μ.μ. | | | |
Ελλάδα - Γαλλία
Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 10.30,  στην πλατεία Φιλελλήνων εκδήλωση - απότιση φόρου τιμής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης με την σημαντική και καταλυτική βοήθεια του συμπολίτη μας, συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης κου Δημήτρη Ξυλινά.

Στην εκδήλωση θα παραστεί τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας. Επικεφαλής του αγήματος θα είναι ο συνταγματάρχης Olivier Madiot, Ακόλουθος Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης κατά την έναρξη της τελετής στις 10.30 το πρωί θα υπάρξει επιθεώρηση του αγήματος των φοιτητών αξιωματικών της Γαλλικής Αεροπορίας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας Olivier Madiot και
θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλιών από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και από τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας.
 
Η τελετή θα συνεχιστεί με την Έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ θα ανακρουστούν από την Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων οι Εθνικοί Ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα υπάρξει κατάθεση στεφάνων, σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής και θα τελεστεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Για το τέλος οι φοιτητές αξιωματικοί της Γαλλικής Αεροπορίας θα τραγουδήσουν τον ύμνο της Γαλλίας και η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων τον εθνικό μας ύμνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ