ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά: «Νομοθέτημα του Υπουργείου Υγείας κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ιδιωτικού τομέα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. |
Ομιλία του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά
Ομιλία του βουλευτή Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»:


· Σήμερα οι ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις, αλλά και οι κοινωνικές ανάγκες υπαγορεύουν την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, σε κατεύθυνση ακόμα πιο προοδευτική.

· Επειδή ακριβώς άπτεται ενός σοβαρού κοινωνικού, ηθικού και ιατρικού ζητήματος -την υπογεννητικότητα, που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε ηλικία αναπαραγωγής - απαιτεί ευρεία, εφ’ όλης της ύλης και εκτενή διαβούλευση με την κοινωνία και με τους επιστημονικούς φορείς.

· Εντούτοις, η διαβούλευση που προηγήθηκε ήταν ελλιπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τις αληθινές προθέσεις σας και το όψιμο ενδιαφέρον σας για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

· Παράλληλα, η οικονομική διάσταση του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου είναι απολύτως ξεκάθαρη: η προσέλκυση αλλοδαπών πολιτών που ενδιαφέρονται να προσφύγουν στα ιδιωτικά κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.Δεν μπορεί να διαλάθει της προσοχής ότι το παρόν σχέδιο νόμου είναι απολύτως βολικό για τον ιδιωτικό τομέα.

· Αυτόν που ένιψε τας χείρας του την περίοδο της πανδημίας, την ώρα που το ΕΣΥ έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της πανδημίας, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας πλήρεις, τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την αγωνία της κοινωνίας στο έπακρο.

· Μακάρι την ίδια σπουδή να δείχνατε και για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λείπει η σύνδεση του με την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Με άλλα λόγια, δεν εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό της Πολιτείας που θα αντιμετωπίζει συνολικά το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα.

· Σας θυμίζω ότι με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής και της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά είχε συγκροτηθεί ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία εξέτασε το ζήτημα της υπογεννητικότητας και κατέληξε σε μία εμπεριστατωμένη έκθεση για το δημογραφικό το έτος 2018.

· Όχι μόνο η έκθεση αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα, αλλά η κυβέρνηση σας δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, με μέτρα συγκεκριμένα σε όλες τις κατευθύνσεις που υποδείκνυε η εν λόγω έκθεση.

· Είναι φανερό ότι η επιδίωξη σας με το παρόν σχέδιο νόμου δεν είναι η επίλυση προβλημάτων. Αλλά το άνοιγμα μίας ακόμα πόρτας για κερδοφορία, αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα.

· Ένας ιδιωτικός τομέας ο οποίος γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο κάθε μέρα που βρίσκεστε στην κυβέρνηση.

· Δεν σας νοιάζει όμως εάν οι πολίτες έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τις δαπάνες του ιδιωτικού τομέα γιατί μετά τη συρρίκνωση του ΕΣΥ αναγκάζονται να στραφούν εκεί.

· Επιτέλους στηρίξτε το ΕΣΥ όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Γιατί αυτό είναι το στήριγμα του πολίτη από άκρη σε άκρη της χώρας. Κάντε το τώρα πριν να είναι αργά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:
 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ