ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Τι ζήτησε αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. | |
Πρόβατα
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.7.2022 συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Γεωργαντά με αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών φορέων, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας-ΣΕΚ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων- ΠΕΚ, του Συντονιστικού Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Α.Κ.Σ. Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής.


Τα Ζητήματα που τέθηκαν ήταν:

1) Νέα ενίσχυση κτηνοτρόφων (αιγοπροβατοτρόφων, αγελαδοτρόφων, βοοτρόφων, χοιροτρόφων), σύμφωνα με την πρόταση των πιο πάνω φορέων.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΣΕΚ, να δοθεί η όποια νέα ενίσχυση ανά κεφαλή παραγωγικού ζώου (αιγοπρόβατα, βοοειδή χοιρομητέρες). Επίσης τέθηκαν και τα κριτήρια για τα παραγωγικά ζώα, διαφορετικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα μικρά νησιά.

2) Συζητήθηκαν ακόμη η συνδεδεμένη ενίσχυση των βοοειδών για την ΚΑΠ 2023-2027, όπου ο Υπουργός δεσμεύτηκε να γίνει και νέα συνάντηση πριν τελικά καταλήξει. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέθηκαν στον Υπουργό τα ζητήματα της απόδοσης στους αιγοπροβατοτρόφους των 4 € ανά ζώο που δεν δόθηκαν το 2020 με ευθύνη του Υπουργείου, όπως και η απόδοση του κορονοεπίδοματος σε χοιροτρόφους (30-35 χοιροτρόφοι ) που άδικα εξαιρέθηκαν.

Επίσης τέθηκε και το ζήτημα των νέων κτηνοτρόφων που είχαν ενταχθεί το 2014-2016 και δεν μπόρεσαν να βγάλουν άδειες λειτουργίας των στάβλων τους όχι με δική τους ευθύνη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ