ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας: Οι όψιμοι «εργατοπατέρες» με τις συμπεριφορές τους απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:02:00 μ.μ. |
Κάδοι απορριμμάτων
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.– Ο.Τ.Α. επισκέφθηκε τον Δήμο Ερμιονίδας.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. κ. Τράκα Νίκο, την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.) κ. Τσατσούλη Ευαγγελία και τον Β’ Αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Α. και υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Κουντουριανό Γιώργο.

Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, η επίσκεψή τους αποτελεί συνέχεια του ρόλου της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, τον οποίο έχουν αναλάβει εργολαβικά πλέον η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. και η Σ.Ε.Τ.Α.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία της Οικονομικής και της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας και συζήτησε με τους υπαλλήλους.

Κάποια στιγμή ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. κ. Τράκας Νίκος εκδήλωσε την πρόθεση να βιντεοσκοπήσει τον χώρο και τις συζητήσεις.

Υπήρξε άμεση αντίδραση από τους υπαλλήλους, οι ο οποίοι του ζήτησαν να μην τους βιντεοσκοπεί εν ώρα υπηρεσίας, διότι είναι κάτι το οποίο απαγορεύεται και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ο κ. Τράκας συμμορφώθηκε χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση.

Στη συνέχεια και ώρα 12:30 μ.μ., η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας στην Αυλώνα.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκα εγώ προσωπικά και μάλιστα στον χώρο των εγκαταστάσεων, πέραν των τριών συνδικαλιστών εισήλθαν, αν και δεν είχαν καμία δουλειά εκεί, ο σύζυγος της κ. Τσατσούλη Ευαγγελίας και η σύζυγος του κ. Κουντουριανού Γιώργου.

Ο κ. Τράκας ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί εμένα και τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας εν ώρα εργασίας.

Ευγενικά του ζήτησα να μην βιντεοσκοπεί εμένα, διότι δεν το επιθυμώ και επίσης να μην βιντεοσκοπεί τους υπαλλήλους καθαριότητας εν ώρα υπηρεσίας, διότι αυτό απαγορεύεται και αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Τράκας με σκαιότατο και προκλητικό τρόπο μου απάντησε ότι θα συνεχίσει να βιντεοσκοπεί, διότι δεν απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση.

Για μια ακόμα φορά τον παρακάλεσα να σταματήσει την βιντεοσκόπηση και την καταγραφή των συζητήσεων και τον ενημέρωσα ότι εάν δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα αναγκαστώ να καλέσω την Αστυνομία.

Ο κ. Τράκας προκλητικά μου απάντησε να κάνω ό,τι θέλω.

Άμεσα και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, κάλεσα την Αστυνομία, όπου και ενημέρωσα ότι υπάρχει κάμερα μέσα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία βιντεοσκοπεί παράνομα εμένα και τους υπαλλήλους καθαριότητας εν ώρα υπηρεσίας.

Η Αστυνομία προσήλθε στον χώρο μέσα σε ελάχιστο χρόνο και επέβαλλε την τάξη, εξηγώντας στον κ. Τράκα ότι απαγορεύεται να με βιντεοσκοπεί χωρίς την θέλησή μου, όπως και τους υπαλλήλους εν ώρα υπηρεσίας.

Του εξήγησαν επίσης ότι μπορεί να βιντεοσκοπήσει κάποιον υπάλληλο μόνο όταν αυτός το επιθυμεί και εφόσον έχει λήξει το ωράριο της εργασίας του, κάτι το οποίο και έγινε όπως αποδεικνύεται από σχετικό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Εγώ ουδέποτε εμπόδισα την είσοδο της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών στον χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Εάν το είχα πράξει είναι σίγουρο πως σήμερα θα ήμουν πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Αντιθέτως, τους είπα ότι καλό θα ήταν να ήμουν ενήμερος για την επίσκεψή τους, προκειμένου να υπήρχε και κάποιο έτοιμο κέρασμα γι’ αυτούς.

Δυστυχώς, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. κ. Τράκας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με πλήθος από αναλήθειες και ανακρίβειες.

Ισχυρίζεται ότι δήθεν εγώ εμπόδισα την είσοδο των συνδικαλιστών στο χώρο και την συζήτηση με τους εργαζομένους, κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη.

Επίσης έχει το θράσος και μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Πληροφορώ λοιπόν τον κ. Τράκα, διότι ίσως δεν το γνωρίζει, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας διαθέτει Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, οι υποδείξεις των οποίων εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Τηρούνται τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων στον Δήμο και γίνονται όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις και τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Υπάρχουν αποδυτήρια με φωριαμούς για τους εργαζομένους στην καθαριότητα, που μάλλον ο κ. Τράκας δεν ανακάλυψε την ύπαρξή τους.

Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδας που διαθέτουμε την προβλεπόμενη από την νομοθεσία Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου.

Υπάρχει το Βιβλίο Παρατηρήσεων Τεχνικού Ασφαλείας, όπου καταγράφονται οι έλεγχοι του Τεχνικού Ασφαλείας και οι παρατηρήσεις του.

Υπάρχει το Μητρώο Ελέγχου Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου καθώς και το αντίστοιχο Βιβλίο Συντηρήσεως, όπου από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει να καταγράφεται ο εβδομαδιαίος έλεγχος των 24 οχημάτων του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος περιλαμβάνει μετρήσεις ραδιενέργειας, θορύβου υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων, υγρασιόμετρο, θερμόμετρο χώρου σημείου δρόσου και θερμοκρασίας υγρού βολβού, θερμοκάμερα υπερύθρων, λουξόμετρο και φωτόμετρο.

Κάτι το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αυτοδιοίκηση μόνο από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Σε όλους τους εργαζομένους έχουν μοιρασθεί τα προβλεπόμενα από τον νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και τους έχει γίνει εκπαίδευση για την χρήση τους από τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Ερμιονίδας.

Η εκπαίδευση αυτή επαναλαμβάνεται από τον Τεχνικό Ασφαλείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και γίνεται οπωσδήποτε σε κάθε καινούργιο εργαζόμενο στον Δήμο μας.

Επίσης πρόσφατα έγιναν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ασκήσεις πυρασφάλειας και εκπαίδευση πυρασφάλειας σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ερμιονίδας.

Το δυσάρεστο είναι ότι ο Β’ Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Α. και υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Κουντουριανός Γιώργος έχει κληθεί κατ’ επανάληψη να εκπαιδευτεί στα ΜΑΠ και ουδέποτε έχει προσέλθει.

Επίσης αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τους κανόνες ασφαλείας των εργαζομένων, όπως αυτοί αναγράφονται στο Βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας.

Για την παραπάνω απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω συνδικαλιστή υπαλλήλου, έχουν γίνει δύο έγγραφες επιπλήξεις από τον Τεχνικό Ασφαλείας προς τον Δήμο Ερμιονίδας.

Για όλες τις παραπάνω ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίες αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, υπάρχουν, αδιάψευστος μάρτυρας, όλα τα πρωτοκολλημένα έγγραφα που τις αποδεικνύουν.

Ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου Ερμιονίδας έτυχε να είναι παρών στα γεγονότα της 13ης Ιουλίου, εφόσον είχε προσέλθει για έκτακτο έλεγχο στο χώρο των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και μάλιστα δέχθηκε αναίτια φραστική επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών.

Στους προπηλακισμούς αυτούς πρωτοστάτησαν ο κ. Τράκας, ο σύζυγος της κ. Τσατσούλη και η σύζυγος του κ. Κουντουριανού.

Όλα όσα αναφέρω παραπάνω μπορούν να επιβεβαιωθούν πλήρως από τον Τεχνικό Ασφαλείας και από τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το δυστύχημα είναι ότι άνθρωποι σαν τους κ.κ. Τράκα Νίκο, Τσατσούλη Ευαγγελία και Κουντουριανό Γιώργο, οι οποίοι έχουν αρκετά χρόνια να λειτουργήσουν σε κανονικές συνθήκες εργασίας και το παίζουν «εργατοπατέρες», με τις ανοίκειες συμπεριφορές τους απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και του κάνουν τεράστια ζημιά.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υφίστανται, προκειμένου αυτοί να έχουν λόγω ύπαρξης.

Αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και δεν σέβονται τους Αιρετούς, οι οποίοι εξελέγησαν από τον Λαό έχοντας λάβει την εντολή να εργασθούν για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου τους.

Το λυπηρό είναι ότι ορισμένοι ντόπιοι παλιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, υιοθετούν άκριτα τους ισχυρισμούς αυτών των «εργατοπατέρων», χωρίς καν να μπουν στον κόπο να τους επιβεβαιώσουν.

Ανάμεσά τους και ένας ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να δημιουργήσει δημοτική παράταξη και να διεκδικήσει τον Δήμο Ερμιονίδας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Θα περίμενα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πριν εκτεθεί δημόσια εκδίδοντας σχετικό δελτίο τύπου για το θέμα, να με καλούσε στο τηλέφωνο αφού είχε το θάρρος να πράξει κάτι τέτοιο, προκειμένου να μάθαινε τα γεγονότα όπως ακριβώς αυτά συνέβησαν από πρώτο χέρι.

Δεν το έκανε, αλλά ούτε καν μπήκε στην διαδικασία να ρωτήσει τον Τεχνικό Ασφαλείας ή κάποιους εργαζομένους στην καθαριότητα του Δήμου Ερμιονίδας για το τι πραγματικά συνέβη.

Αντί αυτού προτίμησε, δρώντας με βιασύνη και επιπολαιότητα, να εκδώσει ένα δελτίο τύπου το οποίο βρίθει από ανακρίβειες και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των Δημοτών, από τους οποίους υπάρχει η πιθανότητα να ζητήσει την ψήφο τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πρέπει να καταλάβει ότι πριν γράψουμε κάτι απευθυνόμενοι στους Δημότες, οφείλουμε να το έχουμε ερευνήσει διεξοδικά και να έχουμε επιβεβαιώσει όλα τα γεγονότα στα οποία αναφερόμαστε.

Μάλιστα εάν συνεχίσει να δρα κατά τον ίδιο επιπόλαιο και πρόχειρο τρόπο, σύντομα θα διαπιστώσει ότι οι Δημότες είναι πολύ αυστηροί και δίκαιοι κριτές των Αιρετών.

Γιώργος Πιτσάς,
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ