ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

"Η Κραυγή της Σιωπής" συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. | |
Θεατρική παράσταση
Μία όμορφη, μαγική βραδιά το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουλίου στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Κίου, στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Σπύρου Τζόκα "Η Κραυγή της Σιωπής" με τη μορφή θεατρικού/μουσικο-χορευτικού αναλογίου.
Ζωντάνεψαν θεατρικά και μουσικά σελίδες ζωής και προσφοράς της οικογένειας Όλγας και Μιχάλη Κοντούλη και του γιου τους Σπύρου Κοντούλη ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας που μεσουράνησε στην Ελλάδα την εποχή του μεσοπολέμου. Ενα ιστορικό μυθιστόρημα για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης , γιατί δεν πρέπει να ξεχνιούνται οι αγώνες των ανθρώπων. Γιατί αυτό που πονά περισσότερο από τον κατατρεγμό και την απώλεια είναι η λησμοσύνη.
Γέμισε η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Κίου από κόσμο, χαρά, λύπη, συγκίνηση κι αγάπη... Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα, όταν με αφορμή τη θεατρική πράξη οι άνθρωποι γίνονται ένα και συναντιούνται, επιβεβαιώνοντας κοινούς δεσμούς και αντλώντας δύναμη ο ένας από τον άλλον.
Θερμές ευχαριστίες στη σκηνοθέτη Αγγελική Κασόλα.

Διάβασαν, ερμήνευσαν, χόρεψαν, τραγούδησαν: Δώρα Βογιατζή, Πένυ Γαβρίλη, Ελένη Δριβάκου, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χάρης Καραποστόλης, Στέλιος Καρατάσος, Μαίρη Κόκκινου, Νατάσα Κολωνιώτου, Γιώργος Κοντός, Γιάννης Ρούσος, Σμαρώ Μανινή, Νάσος Τζαβάρας
Ούτι/ Λαούτο/ Τραγούδι: Βασίλης Καλαγκιάς, Κανονάκι: Μάριος Καραχάλιος, Βιολί: Μιχάλης Τετώρος.

Χόρεψαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Κίου: Ιωάννα Κανέλου, Νάντια Πιπέρου, Μαρία Ραζή, Άκης Σχοινοχωρίτης, Ηλίας Χατζηγεωργίου με το χοροδιδάσκαλό τους τον Γιώργο Ράλλη.

Δημοτική θεατρική σκηνή Δήμου Άργους Μυκηνών - Επιτροπή μνήμης Νέας Κίου Δήμου Άργους Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ