ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Εκοιμήθη ο Ναυπλιώτης Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Ευστρατίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:18:00 μ.μ. | | |
Πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα, στην όντως ζωή της ανέσπερης Βασιλείας του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Ευστρατίου.


Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 12 Μαρτίου του έτους 1950. 

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχε υπηρετήσει ως Ιερέας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Διορίστηκε στην Μέση Εκπαίδευση και υπηρέτησε ως Θεολόγος καθηγητής στο Ναύπλιο, στην Αθήνα αλλά και ως απεσταλμένος από το Υπουργείο Παιδείας σε σχολεία της Αφρικής.

Είχε διακριθεί ως εκπαιδευτικός και κατάφερε όχι μόνο να ασκήσει το έργο του Δασκάλου, αλλά να ακουμπήσει τις ψυχές των νέων. Ένεκα του έργου του, του ήθους του, της κοινωνικής του παρέμβασης και του παραδείγματος του, κατόρθωσε να μπει στις συνειδήσεις όλων, να τυγχάνει σεβασμού και να χαίρει εκτίμησης από όλους.

Είχε μια απέραντη αγάπη στον Θεό αλλά και στους ανθρώπους, με αυθορμητισμό, καλοσύνη, απλότητα, με ευγένεια ψυχής χωρίς υποκρισία, με εντιμότητα, και κυρίως βαθιά ταπείνωση, ανιδιοτέλεια, και μεγαλοσύνη…

Με τον Πατέρα Χρυσόστομο, με συνέδεε, εκτός από την συγγένεια την οποία είχαμε, η αγάπη του η αληθινή. Πολλές φορές συλλειτουργήσαμε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και κυρίως μετά την συνταξιοδότησή του.

Όσοι είχαμε την τιμή και την ιδιαίτερη ευλογία να τον γνωρίσουμε, πιστεύω δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τον ξεχάσουμε για τη φιλομάθειά του, τη γλυκύτητα της φωνής του, τις γνώσεις του και πάνω απ’ όλα για την ακρίβεια των λόγων του μέσα από τα κηρύγματά του.

Σεβαστέ μας πατέρα Χρυσόστομε, σ΄ ευχαριστούμε για όλα. Σού είμαστε παντοτινά ευγνώμονες για ότι προσέφερες στον καθένα μας.

Προσεύχου και για εμάς κι΄ ας έχουμε για πάντα την ευχή σου και την θύμησή σου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 11 π.μ στόν Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ