ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Σκληρός κακοποιός απέδρασε από τις φυλακές της Τρίπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | | |
Κατάστημα κράτησης
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ολόκληρης της χώρας, καθώς το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου το ΤΑ Τρίπολης ενημερώθηκε ότι ένας 56χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε πάρει τακτική άδεια 6 ημερών και 2 ημερών οδοιπορικών, δεν επέστρεψε… στις φυλακές.


Σημειώνεται ότι πρόκειται για έναν σκληρό κακοποιό, που κρατείται με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή δις ισόβια συν κάθειρξη 20 ετών, 10 μηνών και χρηματική ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, βιασμό κατ’ εξακολούθηση από κοινού, απρόκλητη φθορά κατά συρροή, κλοπή κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς είχε λάβει μέρος στη μεγάλη εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού το 1995, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το χρονικό της εξέγερσης


Κατάδικοι στον Κορυδαλλό στις 8:00 το πρωί της 14ης Νοεμβρίου του 1995 πραγματοποίησαν εξέγερση, που είχε τραγικό απολογισμό 4 νεκρούς, 72 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Ο λόγος της εξέγερσης ήταν η αποσυμφόρηση των φυλακών, ο διαχωρισμός τοξικομανών - ποινικών και οι συνθήκες διαβίωσης. Κατά την εξέγερση οι κρατούμενοι κράτησαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έκαψαν εγκαταστάσεις, δολοφόνησαν έναν συγκρατούμενό τους, ενώ τρεις πέθαναν καθώς μετά από κλοπή στο φαρμακείο των φυλακών έκαναν χρήση χαπιών.

Την τρίτη μέρα της εξέγερσης, χωρίς έλεος και με πρωτοφανή αγριότητα κάποιοι από τους κρατούμενος δολοφόνησαν έναν 27χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην απομόνωση κατόπιν δικού του αιτήματος, επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Οι δράστες τον βασάνισαν, τον βίασαν, τον μαχαίρωσαν, τον κρέμασαν με ένα σεντόνι, τον ράντισαν με πετρέλαιο και τον έκαψαν.

Πηγή: dmnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ