ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Δυο παραστάσεις με «Τα γελαστά παιδιά» του Νιλ Σάϊμον στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | |
Θέατρο
Η ΚΕΔΑΜ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Τα γελαστά παιδιά» του Νιλ Σάϊμον από το ΘΕΑΤΡΟ σε ΦΟΡΜΑ.

Ένα σπουδαίο κωμικό ντουέτο μετά από 30 χρόνια επιτυχίας σταμάτα άδοξα την συνεργασία του. Τα δέκα επόμενα χρόνια ο ένας αποσύρεται από το θέατρο κι ο άλλος προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από την τέχνη του άλλα με δυσκολία. Αυτά τα δέκα χρόνια δεν μιλάνε μεταξύ τους. Όταν ξεκινά η παράσταση, η μοίρα τα φέρνει έτσι που για την υστεροφημία τους άλλα και για μια γενναία αμοιβή που την έχουν και οι δύο ανάγκη, πρέπει να αφήσουν τους εγωισμούς τους στην άκρη και να ξαναπαίξουν για μια τελευταία φορά μαζί. Αυτό θα οδηγήσει σε μια σειρά από κωμικοτραγικά γεγονότα.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νιλ Σάιμον (Neil Simon) ήταν αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, ο πιο δημοφιλής δραματουργός στην ιστορία του αμερικανικού θεάτρου. Μετρ της κωμωδίας καταστάσεων, καταπιάνεται με την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της μεσαίας τάξης και μέσα από τις ασυμφωνίες και τις συγκρούσεις των χαρακτήρων του αναδεικνύεται το κωμικό στοιχείο των έργων του. Γι’ αυτό τον λόγο τα έργα του εξακολουθούν να παίζονται με επιτυχία και εκτός ΗΠΑ (και στη χώρα μας που ανεβαίνουν επανειλημμένα).
Συνολικά, ο Νιλ Σάιμον έγραψε πάνω από 30 θεατρικά και σχεδόν τον ίδιο αριθμό κινηματογραφικών σεναρίων (κυρίως μεταφορές έργων του), ενώ από το 1965 έως το 1980 οι παραστάσεις που βασίζονταν σε δικές του δημιουργίες ξεπέρασαν τις 9.000, ρεκόρ που δεν μπόρεσε κανείς άλλος συγγραφέας να πλησιάσει Στην πολύχρονη καριέρα του κέρδισε 4 Τόνυ και ήταν υποψήφιος για 14, ενώ ήταν υποψήφιος 4 φορές για Όσκαρ σεναρίου και άλλες τόσες για Έμμυ.

1η παράσταση: Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
2η παράσταση: Κυριακή 31 Ιουλίου 2022
Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος
Ώρα έναρξης 9:30 μμ
Τιμή εισιτηρίου : 6 ευρώ

Συντελεστές
Διασκευή – Μετάφραση: η θεατρική ομάδα
Σκηνοθεσία: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Σκηνικά: Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης
Κοστούμια: Έλενα Μολασιώτη
Μουσική: Δημήτρης Κελέσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λίτσα
Κίνηση - Χορογραφική Ιδέα: Βασίλης Δανόπουλος, Άννα Κυριαζοπούλου
Αφίσα: Μαίρη Διαμαντή

Παίζουν ηθοποιοί συνεργάτες και μέλη από το θεατρικό εργαστήρι Αργολίδας του ΘΕΑΤΡΟ σε ΦΟΡΜΑ.

Με σειρά εμφάνισης: Δήμος Μητροσύλης, Γιώργος Χρόνης, Στέφανος Παΐζης, Παναγιώτης Γουργουλιός, Μαρία Λίτσα, Βασίλης Δανόπουλος, Άννα Κυριαζοπούλου,
Ρια Σπιθουράκη, Δέσποινα Ψυχογιού.
 
Ηχογραφημένες φωνές των Κώστα Ρίσκα, Τάκη Τσαρσιταλίδη, Βάνας Χαραμή, Μαρίας Λίτσα.
Λίγα λόγια για το έργο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ