ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Τάσος Λάμπρου για τον Περιφερειακό Πορτοχελίου: Ένα έργο «ανάσα» που δεν παίρνει αναβολή!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Ο Δήμος Ερμιονίδας δέχεται έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ειδικά τους θερινούς μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων, τα οποία, θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα άνετης και ασφαλούς κίνησης, χωρίς συσσωρεύσεις και μπλοκαρίσματα της κυκλοφορίας.


Η κατάσταση, ειδικά στο Πόρτο Χέλι, καταντά αφόρητη και για τους μετακινούμενους αλλά και για τους κατοίκους, με υπερφόρτωση των ήδη υπαρχόντων δρόμων και συνέπεια την επιβάρυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πιστεύω πως έφτασε πια η ώρα να ξεκινήσει ένα μεγάλο έργο, ένα έργο «πνοής», που θα δώσει «ανάσες» στην Κοινότητα και θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο .Ένα έργο με μια ολοκληρωμένη μελέτη, με την απαραίτητη διαβούλευση σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, με κρίσιμες αποφάσεις σε επίπεδο συμβουλίου Κοινότητας και Δημοτικού Συμβουλίου, με αναζήτηση χρηματοδοτήσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εφόσον ο περιφερειακός δρόμος θα είναι επαρχιακός, με σύνταξη αναγκαίου χρονοδιαγράμματος σχεδιασμού ενεργειών και δράσεων.

Πρέπει, επιτέλους, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Περιφερειακού του Πορτοχελίου, την ανάγκη της ύπαρξης του οποίου είχαν συνειδητοποιήσει και επισημάνει εδώ και χρόνια οι αείμνηστοι Κοινοτάρχες του Τάσος Στάικος, Κοσμάς Μαστροκόλιας και Παντελής Τριγκάκης.

Ενθυμούμαι τις κατ’ επανάληψη συζητήσεις πάνω στο μεγάλο αυτό θέμα που είχαμε με τον Τάσο Στάικο και τον Παντελή Τριγκάκη, έχοντας διατελέσει μέλη του δημοτικού ψηφοδελτίου του Δημήτρη Καμιζή.

Επειδή τα αυτοδιοικητικά στελέχη οφείλουν να προβλέπουν σε βάθος χρόνου και να προγραμματίζουν ώστε να μην τρέχουμε όταν ο «κόμπος φτάσει στο χτένι» και η κατάσταση γίνεται αφόρητη, έστω και την εσχάτη ώρα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση του Περιφερειακού.

Δεν θα πρέπει η όποια δημοτική αρχή να αναλώνεται μόνο σε μικροέργα άμεσης απόδοσης για το «φαίνεσθαι» και μόνον αλλά να βάζει τις βάσεις για το αύριο του Δήμου. Σε προηγούμενες Δημοτικές περιόδους , στα τελευταία 20 χρόνια είχαμε ασχοληθεί συστηματικά ,με τις συμφωνίες μας και με τις διαφωνίες μας , με έναν προγραμματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό ,για τις προτεραιότητες του Δημοτικού έργου στον οποίο είχαν βάλει την σφραγίδα τους τόσο οι Δήμαρχοι κ Δ.ΚΑΜΙΖΗΣ ,κ Δ.ΣΦΥΡΗΣ όσο και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια .

Στην παρούσα Δημοτική περίοδο απουσιάζει τόσο σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας όσο σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου ο προγραμματικός λόγος, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η οραματική διάθεση, καθώς επίσης η χάραξη προτεραιοτήτων στο Δημοτικό έργο.

Με την παρέμβαση μου, ανοίγω τον ΔΙΑΛΟΓΟ και την επίσημη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στην τοπική μας κοινωνία ανοικτά και Δημοκρατικά.

Ο περιφερειακός δρόμος ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την επόμενη προγραμματική περίοδο, το οφείλουμε στους δημότες μας, σε όλους τους φίλους του ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ και της ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, το οποίο θα βελτιώσει την τουριστική εικόνα του τόπου μας ,θα είναι καταλύτης εξελίξεων στην τοπική μας οικονομία και το ποιό σημαντικό θα υλοποιηθεί το ΟΡΑΜΑ των στελεχών της αυτοδιοίκησης που πριν από πολλά χρόνια είχαν επισημάνει την αναγκαιότητα αυτού του Μεγάλου και χρήσιμου έργου.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ