ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των ψύλλων στα ποιμνιοστάσια του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:51:00 μ.μ. | | |
Πρόβατα
Το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των ψύλλων αφορά αποκλειστικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε καμία περίπτωση τον Δήμο Ερμιονίδας.


Μάλιστα δεν εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κάθε χρόνο, αλλά μόνο τις χρονιές που εμφανίζονται ψύλλοι.

Για την φετινή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να μην το εκτελέσει.

Έπειτα από οχλήσεις κτηνοτρόφων του Λουκαϊτίου, σχετικά με την καταπολέμηση των ψύλλων, στις 8/06/2022 ήρθα σε επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Διαμαντόπουλο Βασίλειο, Νομίατρο και καθ’ ύλην αρμόδιο για το θέμα, ο οποίος αφού με ενημέρωσε για τα παραπάνω, προσπάθησε να βρει μια λύση για τους κτηνοτρόφους που είχαν αναφέρει πρόβλημα ψύλλων στα ποιμνιοστάσιά τους.

Με παρέπεμψε στην αρμόδια υπεύθυνη υπάλληλο της Περιφέρειας, η οποία ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, εκμεταλλευόμενη κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα ψεκασμού, το οποίο εκτελείται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έτσι από τις 12/06/2022 μέχρι τις 15/06/2022 έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των ψύλλων σε ποιμνιοστάσια του Λουκαϊτίου και του Ηλιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι ψεκασμοί έγιναν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των κτηνοτρόφων με τον Δήμο Ερμιονίδας και σχετικού αιτήματός τους.

Είναι σύνηθες φαινόμενο ο Δήμαρχος να ενεργεί υπέρ των Δημοτών, επικοινωνώντας με διάφορες υπηρεσίες, προσπαθώντας να διευκολύνει την επίλυση τυχόν προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Επίσης ζήτησα από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να εκδώσει μια ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι για την φετινή χρονιά δεν εκτελείται το πρόγραμμα καταπολέμησης ψύλλων και να αναγράφει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι κτηνοτρόφοι, σε περίπτωση που τα ποιμνιοστάσιά τους εμφανίσουν πρόβλημα με ψύλλους και τυγχάνουν ανάγκης ψεκασμών, έτσι ώστε να δοθεί και γι’ αυτούς μια λύση για φέτος.

Οι κ.κ. Λάμπρου Τάσος και Τόκας Τάσος έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο φθηνής αντιπολιτευτικής προπαγάνδας.

Με εγκαλούν για την μη εκτέλεση ενός προγράμματος, για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ο Δήμος μας και μόνη υπεύθυνη για την εκτέλεσή του είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και στη συνέχεια, συνηθισμένοι από την συνεχή προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα έργα που γίνονται στον Δήμο μας, έφτασαν στο έσχατο σημείο να ενοχλούνται και από τη βοήθεια που προσφέρω ως Δήμαρχος στους Δημότες.

Λίγη ντροπή κύριοι δεν βλάπτει.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Γιάννης Γεωργόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ