ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Σπουδές στην Οργάνωση & Λειτουργία Τουριστικού Πρακτορείου και Συνεδρίων στη Τουριστική Σχολή στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | |
ΙΕΚ Πελοποννήσου
Οι ενδιαφερόμενοι-νες απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν στην ειδικότητα ΣΔΟΤ ( Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού ) μπορούν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτησή τους με το παράλληλο μηχανογραφικό για ΙΕΚ έως τις 18 Ιουλίου και ωρα 24.00 στην σχετική εφαρμογή του Υπ Παιδείας.

Το Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων είναι ο εργαζόμενος που κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης/φορέα/οργανισμού που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο. 

Οι διπλωματούχοι της ειδικότητας μετα την δωρεάν διετή εκπαίδευσή τους και την πιστοποίησή τους θα μπορούν να διεκπεραιώνουν: 

1. Υπηρεσίες που μπορούν να καταναλωθούν από Μεμονωμένους μόνο Ταξιδιώτες (Individuals) ή Οργανωμένες Ομάδες Ταξιδιωτών (Groups). - Αεροπορικό Εισιτήριο (ΝαύλοιTicketing). - Εισιτήρια Πλοίων, Τραίνων, Λεωφορείων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. – Ξενοδοχεία (Υπηρεσίες Διαμονής &Εστίασης). - Θαλάσσιος Τουρισμός (ΚρουαζιέρεςYachting). – Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων. - Τουριστικά Λεωφορεία. - Ξεναγοί – Animation - Tour Leaders. 

2. Δημιουργία Πακέτων Διακοπών (Package Tours//Holidays) 3. Υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν ταξίδια στο Εσωτερικό (Εσωτερικός & Εισερχόμενος / Incoming Τουρισμός). 

4. Υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν Ταξίδια στο Εξωτερικό (Outgoing Τουρισμός). 

5. Υπηρεσίες και πληροφορίες για Ταξίδια Αναψυχής (Leisure Travel). 

6. Υπηρεσίες και πληροφορίες για Επαγγελματικά Ταξίδια (Business Travel). 

7. Υπηρεσίες και πληροφορίες για τη Διοργάνωση Συνεδρίων (Conference). 

8. Υπηρεσίες και πληροφορίες για Tαξίδια Κινήτρων (Incentive Travel). 

9. Αντιπροσώπευση και Προώθηση Τουριστικών Υπηρεσιών. 

10. Οργάνωση και λειτουργία δομών D.M.O destination marketing 

Η αμειβόμενη πρακτική άσκηση ( διάρκειας 960 ωρών) της ειδικότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε τουριστικά πρακτορεία αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον τομέα των κρατήσεων , υποδοχής , πωλήσεων και διοργάνωσης συνεδρίων. 

Η σχολή τουριστικής εκπαίδευσης ΙΕΚ Πελ/σου του Υπ Τουρισμού ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια δωρεάν κατάρτιση όπου οι καταριζόμενοι αποκτούν Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων και μπορούν να εισαχθούν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις και σε αντίστοιχα επιστημονικά πεδία των Ελληνικών Πανεπιστημίων. 

Οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να ζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες για την ειδικότητα ΣΔΟΤ και στην γραμματεία της σχολής στο Αργος στα τηλ 27510 20115 & 20127. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ