ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Συγκλονιστική η θεατρική αναπαράσταση της "Δίκης του Κολοκοτρώνη" στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 μ.μ. | |
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε σε θεατρική αναπαράσταση η πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας, η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα που διεξήχθη το 1834 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής-πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του βασιλιά. 
Οι θεατές που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της ιστορικής Δίκης, με μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, δικαστές, προσωπικότητες της εποχής, ξαναζωντανεύοντας εκείνη την ταραγμένη περίοδο της Ιστορίας μας.
Ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Καραγιάννη. Τους ρόλους υποδύθηκαν δικηγόροι της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων νομικών, τη μουσική και τους στίχους έγγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και στο τραγούδι ήταν ο Κώστας Μακεδόνας & η Βερόνικα Δαβάκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Σ. Αυγουστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χ. Ζέρβας, Ν. Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γ. Βακαρέλης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κ. Χελιώτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρης, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ