ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Έντονη ξηρασία πλήττει και την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | | |
Ανομβρία
Εμφανείς είναι η συνέπειες της ξηρασίας που επικρατεί και στην Αργολίδα λόγω φυσικά της εποχής αλλά και λόγω μιας χρονιάς με ελάχιστες βροχοπτώσεις. 
Η Κομισιόν προειδοποίησε ότι η ήπειρος αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες χρονιές της όσον αφορά φυσικές καταστροφές όπως ξηρασίες και πυρκαγιές λόγω της αυξανόμενης κλιματικής αλλαγής. 
Με τον εξαιρετικά ξηρό καιρό να πλήττει αρκετές μεσογειακές χώρες η σημερινή ξηρασία στην Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει η χειρότερη ποτέ. 
Οι πυρκαγιές που καταστρέφουν τεράστιες περιοχές της υπαίθρου απλώς επιδεινώνουν την κλιματική κρίση. 

Οι συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας έπληξαν αρκετά κράτη μέλη, όπως την Ελλάδα και την Ιταλία, και ένα κύμα καύσωνα έφτασε μέχρι τη βόρεια Γερμανία. Αύξησε τις ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη για περισσότερες καταστροφές για το υπόλοιπο καλοκαίρι. 
Η ξηρασία ή ανομβρία είναι περίοδος μειωμένης βροχόπτωσης (κάτω του μέσου όρου) σε μια δεδομένη περιοχή, με αποτέλεσμα την παρατεταμένη έλλειψη νερού, είτε στη ατμοσφαιρική, την επιφανειακή ή υπόγεια μορφή του. 

Η ξηρασία μπορεί να διαρκέσει επί μήνες ή χρόνια και μπορεί να καταγραφεί ως ξηρασία στο σύντομο χρονικό διάστημα των 15 ημερών. Η Ευρώπη και ακόμη περισσότερο η Μεσόγειος οδεύουν προς ένα μέλλον με αυξανόμενες σοβαρές έως ακραίες ξηρασίες τα καλοκαίρια. 
Σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, οι ξηρασίες αποτελούν τον πιο σοβαρό κίνδυνο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία σε όλο τον κόσμο, Εκτιμάται ότι στη Νότια Ευρώπη και στη Μεσόγειο έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα οι καλοκαιρινοί μήνες με ακραία ξηρασία μπορεί να φθάσουν το 80%, με αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα ξηρασίας, ενώ στην Ιβηρική Χερσόνησο ίσως και το 96%.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ