ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Πάρκο πόλης 42 στρεμ. στο Νότιο τμήμα του Άργους ετοιμάζει ο Δήμαρχος Καμπόσος με προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | | |
Δημήτρης Καμπόσος
Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο για το νέο Πάρκο Αναψυχής στο Νότιο Τμήμα του Άργους, με στόχο να ενισχύσει την εικόνα της περιοχής και να αναβαθμίσει τη ζωή των δημοτών, προσφέροντάς τους ένα χώρο ψυχαγωγίας, χαλάρωσης αλλά και άθλησης. Σαράντα δύο στρέμματα πρασίνου και χώρων αναψυχής στο Άργος. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, ανατολικά του κοιμητηρίου της Παναγίας, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη:
Στο πάρκο θα δημιουργηθεί ανοιχτό θέατρο για συναυλίες και παραστάσεις, χωρητικότητας 2.500 ατόμων όπου και θα πραγματοποιούνται και οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων για τους μικρούς φίλους όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις (Πάρκο ξωτικών κλπ). Όπως είναι αναμενόμενο το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου θα αναβαθμιστεί καθώς θα τριπλασιαστούν οι παραστάσεις και τα events με αποτέλεσμα την προσελκύσει περισσότερων επισκεπτών από τις γύρω περιοχές.
Επίσης, θα υπάρξει βιοκλιματική επίστρωση,

θέσεις πάρκινγκ

παιδικές χαρές και χώροι άθλησης,

χώροι παιχνιδιών εφήβων,

πίστα skate,

αθλητικός διάδρομος για βάδισμα και τρέξιμο.

Ακόμα, θα δημιουργηθούν χώροι για άτομα ΑμεΑ.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο το πάρκο της πόλης, στο νότιο τμήμα του Άργους έχει ορίζοντα υλοποίησης έναν χρόνο! Η ανάπλαση που θα γίνει στο Νότιο Τμήμα είναι ζωτικής σημασίας αφού η πόλη θα απλωθεί και νότια χωρίς να ασφυκτιά μόνο στο κέντρο της.
Επίσης η πίστα skateborad θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες καθώς το skate αποτελεί πλέον Ολυμπιακό αγώνισμα!

Το πάρκο Νοτίου τμήματος εντάσσεται στα μεγάλα έργα της Δημοτικής αρχής και θα αποτελέσει σταθμό στην αναπτυξιακή τροχιά που διαγράφει το Αργος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ