ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

69 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Ζακύνθου - Είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | | |
Λιμενικό σκάφος
Τις απογευματινές ώρες της 26-08-2022, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι ιστιοφόρο σκάφος πλέει ακυβέρνητο και αιτεί βοήθεια σε θαλάσσια περιοχή 26 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το παραπλέον Φορτηγό πλοίο «HC JANA ROSA» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με την παρουσία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην διάσωση εξήντα εννέα αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πρώτες πρωινές ώρες την 22/08/2022 από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον Σμύρνης, με προορισμό την Ιταλία.

Το πλοίο κατέπλευσε στη ράδα Καλαμάτας πρωινές ώρες την 27-08-2022 με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους του λιμενικού από όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στηνΛάντζα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ¨ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι (06) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ