ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά επιταφίου της Παναγίας
Η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει με κάθε λαμπρότητα την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο δημοτικό διαμέρισμα της Άριας. 
Την παραμονή της Θεομητορικής εορτής Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου π.Δημητρίου Κωστούπουλου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των κατοίκων. Στην λιτανεία συμμετείχε η φιλαρμονική Ναυπλίου.
Φέτος με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, λάμπρυνε με την παρουσία του ο διακεκριμένος Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Νικόλαος Αμοργιανός.
Ο κ. Αμοργιανός, που έχει ψάλλει αρκετές φορές σε πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου, θα ψάλει τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Πανήγυρη στην Άρια, μαζί με τους σπουδαστές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης είναι Γενικός Διευθυντής και Καθηγητής του Ωδείου της Ι.Μ.Π. και Ραδιοφωνικός Παραγωγός στην επιτυχημένη εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας “Όταν η Ανατολή συναντά τη Δύση”.
Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πειραιώς, και έχει τιμηθεί με το “Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου” για την προσφορά του στον Πολιτισμό και τη Μουσική, με το Μετάλλιο Τιμής και Δίπλωμα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, αλλά και από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για τη συμβολή του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ