ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Αρχιερατικός εσπερινός στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και περιφορά της εικόνας του Αγ. Αλεξάνδρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 μ.μ. | | |
Περιφορά της εικόνας του Αγ. Αλεξάνδρου (βίντεο)
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου Γ.Ν. Αργολίδας, τίμησαν τον Άγιο Αλέξανδρο στο ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας στο Ναύπλιο την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκτάριου , ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αλεξάνδρου, αλλά και εξήρε το μεγάλο έργο που προσφέρει στο κόσμο, το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στην συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου στο προαύλιο και τους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου προς ευλογία των ασθενών. Το εσπερινό παρακολούθησε αρκετός κόσμος ανάμεσα τους ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Κ. Ρούτουλας, ο Αντιδήμαρχος Αργους Μυκηνών Β. Τζαβέλας, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασνακτσόγλου,ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Β. Οψιμούλης, η πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΙ Σόνια Τάνταρου Κρίγγου,  το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κα.
Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ονομαστός για την αρετή του. Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Αλέξανδρος και η Αλεξάνδρα.
Ο Αλέξανδρος καταγόταν από την Καλαβρία της Ιταλίας και από μικρός αφιερώθηκε στο Θεό. 
Το 314 διαδέχθηκε τον Μητροφάνη στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως και το 325 ήταν ένας από τους 318 Πατέρες της Εκκλησίας, που έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας για την καταδίκη της αίρεσης του Αρείου.
Ο Άγιος Αλέξανδρος απεβίωσε ειρηνικά το 337.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ