ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Διαμαρτυρία για τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 π.μ. |
Πάρκινγκ
Διαμαρτύρεται κάτοικος του παλιού Ναυπλίου για την κατάσταση στα σημεία όπου πριν ενάμιση μήνα τοποθετήθηκαν πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης για κατοίκους με κάρτα στάθμευσης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος:

Από τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα στις φωτογραφίες ελάχιστα έως κανένα δεν φέρει την ειδική κάρτα που επιτρέπει την στάθμευση.
Συγκεκριμένα στην οδό Ν. Σπηλιάδου υπάρχουν 12 θέσεις ,εκ των οποίων κατά μέσο όρο μόνον 3 ή 4 καθημερινά καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα με την ειδική σήμανση. 

Στα 5 Αδέλφια από τις μπροστινές 9 θέσεις μόνον μία και συχνότερα καμία δεν υπάρχει ελεύθερη για αυτοκίνητα με το ειδικό σήμα για να μην αναφέρουμε την πλατεία του Ψαρομαχαλά όπου στις ειδικές θέσεις, ψάχνει κανείς με το κερί να βρεί αυτοκίνητο με κάρτα στάθμευσης.
Είναι αλήθεια ότι, έναν μήνα μετά την τοποθέτηση των ειδικών πινακίδων, το τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου προσπάθησε να ελέγξει την εφαρμογή του μέτρου βεβαιώνοντας αρκετές παραβάσεις. 

Οι έλεγχοι αυτοί προκάλεσαν αντιδράσεις από μερικά επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής (καφέ-μπάρ, πανσιόν, Airbnb, κ.λ.π), τα οποία ανέφεραν ότι με τους ελέγχους πλήττεται η επισκεψιμότητα, αδιαφορώντας για το πρόβλημα των λιγοστών κατοίκων της περιοχής και βέβαια για την εφαρμογή ενός μέτρου ,που έχει αποφασισθεί εδώ και 10 χρόνια περίπου και μετά από μεγάλη (τυχαία?) καθυστέρηση ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα.
Να σημειώσουμε ότι οι θέσεις, που προορίζονται για αυτοκίνητα με την κάρτα στάθμευσης είναι σαφώς οριοθετημένες με κάθετη σήμανση του χώρου απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Επειδή τελευταία η εφαρμογή του μέτρου <<Ατονεί Επικινδύνως>> και οι θέσεις στάθμευσης καταλαμβάνονται όλο και περισσότερο από αυτοκίνητα στερούμενα της κάρτας στάθμευσης το ερώτημα απευθύνεται σε κάθε αρμόδια Αρχή Ελέγχου.
Κύριοι, προτίθεστε να εφαρμόσετε την ελεγχόμενη στάθμευση ή οι πινακίδες της ελεγχόμενης στάθμευσης τοποθετήθηκαν για <<άλλους>> λόγους?

Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τις 7 έως και τις 11 Αυγούστου κατά την διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

ΤΑΚΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ