ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Πως κρατάνε οι χοροί στην Πουλακίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | |
Πανηγύρι
Βραδιά με κέφι, χορό και ποιοτικό δημοτικό και λαϊκό τραγούδι σε μια πρώτη μεγάλη εκδήλωση στη μικρή κοινότητα της Πουλακίδας.

 Η Επιτροπή Πολιτισμού που συστήθηκε πρόσφατα θέλησε να διοργανώσει μια ποιοτικά διαφορετική και χαρούμενη συνάντηση στην πλατεία της κοινότητας και το πέτυχε! 

Παραδοσιακή και σύγχρονη μαζί, επαγγελματική και ταυτόχρονα εθελοντική, τα μέλη της Επιτροπής κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά την πλατεία και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο κλίμα κεφιού!
Παραδοσιακά φαγητά (γκόγκες, ….) φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού και η γνωστή γουρουνοπούλα, το κρασί και η μπύρα ήταν μερικά από τα υλικά για την επιτυχία της βραδιάς. 

Το άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η ωραία μουσική, δημοτική και λαϊκή, από τους οργανοπαίχτες του χωριού και τη γλυκιά φωνή της Γλύκας και τη μουσική κομπανία «Τρεις και μία». 

Από τα παραδοσιακά τσάμικα και τα νησιώτικα στα χασαποσέρβικα και τις ζεϊμπεκιές, οι ήχοι του κλαρίνου και των κρουστών καθώς και οι πενιές από το μπουζούκι και το ούτι, άναψαν τα αίματα και δημιούργησαν ένα θαυμάσιο κέφι που ξέσπασε… στην πίστα του χορού! Εδώ λοιπόν φάνηκε και το καλύτερο στοιχείο της επιτυχίας των διοργανωτών.
Αναρίθμητη νεολαία και αρκετοί ώριμοι Πουλακιδιώτες (και επισκέπτες;) ένωσαν τα χέρια και έδωσαν ένα χαρούμενο τόνο στους χορούς που δεν σταμάτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Νέα παιδιά κράτησαν με την ορμή τους στο χορό, το κέφι στο ζενίθ, διαψεύδοντας τις απόψεις ότι οι νέοι απεχθάνονται τα παραδοσιακά πανηγύρια, ιδιαίτερα όταν έχουν την ποιότητα εκείνου της Πουλακίδας. 

Να πως κρατάνε οι χοροί, σε ένα ελληνικό καλοκαίρι που μετά από τόσα που συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν, μας προτρέπει να αισιοδοξούμε και να είμαστε σίγουροι πως σε ότι και να συμβεί εμείς θα σέρνουμε το χορό! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την όμορφη βραδιά στην Πουλακίδα!

(Ο συνεορτάζων)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ