ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Συνεχίζεται με μεγάλη καθημερινή προσέλευση κόσμου η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | |
Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο
Αύγουστος 2022, Ναύπλιο -στην πλατεία Ωνάση- κάτω από το κάστρο του Παλαμηδίου και υπό το φως του μαγευτικού φεγγαριού, χτυπά η καρδιά του βιβλίου. Καθημερινά από τις 19:30 έως 24:00.


Η έκθεση αποτελεί έναν σταθερό θεσμό πολιτισμού τόσο για την πόλη του Ναυπλίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας.

Περισσότεροι από 70 εκδότες με τίτλους που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα. Δεκάδες εκατοντάδες οι καθημερινοί επισκέπτες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Έλληνες της διασποράς που επισκέπτονται την έκθεση εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους και επιλέγουν τίτλους σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία του τόπου καθώς επίσης και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου και βέβαια κλασική ελληνική λογοτεχνία.

Η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών καθώς ξεφυλλίζουν τα παραμύθια -αγαπημένα και κλασικά παραμύθια για παιδιά κάθε ηλικίας από έλληνες και ξένους συγγραφείς!- το ατέλειωτο ξεφύλλισμα του Παπαδιαμάντη, οι συζητήσεις με τους εκθέτες για τον Καρυωτάκη, τον Σεφέρη… είναι το αποτύπωμα της έκθεσης και το μήνυμα ότι το βιβλίο δροσίζει το είναι μικρών και μεγάλων.
Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες της έκθεσης που θα σταθούν για μια φωτογραφία με φόντο το φωτισμένο Παλαμίδι και το ολόγιομο φεγγάρι.

Καθημερινά στην έκθεση βρίσκονται συγγραφείς που παρουσιάζουν και υπογράφουν τα βιβλία τους. Προ ημερών στο περίπτερο των εκδόσεων «Μίνωας» βρέθηκε και υπέγραψε το βιβλίου του «Σασμός» -γνωστό και από την πετυχημένη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά- ο Πέτρος Πετρουλάκης. Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 20.00, στο περίπτερο των εκδόσεων «Ψυχογιός» η κα Λένα Μαντά θα υπογράφει το βιβλίο της «Η σφραγίδα».

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου και όπως είναι φυσικό δε λείπουν οι σχετικές εκδόσεις. Μέσα από τις σελίδες τους «ξυπνούν» οι μνήμες εκείνων των ημερών που σημάδεψαν τον ελληνισμό. Αυτές οι εκδόσεις είναι το μέσο που θα μας φέρει κοντά σε αυτά τα γεγονότα μέσα από τις σελίδες τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών νομού Αργολίδας με σκοπό να προβάλλουν το έργο τους.
Την Έκθεση Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).

Η ΠΟΕΒ με την πολυετή πείρα στη διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων προαγάγει τη φιλαναγνωσία και την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για τις νέες εκδόσεις και την ελληνική βιβλιοπαραγωγή.

Σημαντική στην ομαλή λειτουργία της έκθεσης η εταιρεία security ΔΑΝΑΟΣ με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της και τα ευαίσθητα αντανακλαστικά των στελεχών της.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ