ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία με έκτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Λευτέρης Πετρούνιας
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής 2022, γράφοντας ιστορία με έξι κατακτήσεις κάτι που έχει πετύχει μόνο ένας ακόμα αθλητής στην ιστορία.

Συνώνυμο του αγωνίσματος των κρίκων έχει γίνει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό το όργανο γυμναστικής και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για πάντα, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι ο κορυφαίος όλων, όχι μόνο στην εποχή του αλλά και στην ιστορία. Ο «άρχοντας των κρίκων» παρά τον έναν χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου εμφανίστηκε σαν πρωταθλητής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Με ένα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο πρόγραμμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να συγκεντρώσει 15.133 βαθμούς και να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης. Οι υπόλοιποι αθλητές δεν πλησίασαν καν στην επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και πέρασε στο Πάνθεον της Ιστορίας, όχι μόνο των κρίκων αλλά συνολικά της Γυμναστικής.

Το ιστορικό ρεκόρ του Λευτέρη Πετρούνια


Ο 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κατακτήσει τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο του στο ίδιο όργανο, επίτευγμα που έχει υπάρξει μόνο μία φορά στην 67χρονη ιστορία του θεσμού. Εδώ και επτά χρόνια, από τον Απρίλιο του 2015, ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς και έχοντας συγκομιδή έξι τίτλους (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021 και Μόναχο 2022).

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Μόναχο, ο Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε σε ένα σπανιότατο κατόρθωμα. Έγινε ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, ισοφαρίζοντας τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος είχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Πλέον, έχει συγκάτοικο τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος έφτασε στα έξι χρυσά μετάλλια σε δέκα τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει και ένα χάλκινο μετάλλο, το οποίο είχε κερδίσει στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο. Για την ιστορία, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντέμ Ασίλ από την Τουρκία και τρίτος ο Κόρτνεϊ Τάλοχ από τη Βρετανία.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε για άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό και η στιγμή της απονομής ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε ιδιαίτερα φορτισμένος, τόσο για τη μεγάλη του επιτυχία όσο και γιατί κατάφερε να ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες έτσι ώστε να καταφέρει να φτάσει ξανά στο χρυσό μετάλλιο και στο ιστορικό ρεκόρ που δύσκολα θα μπορέσει να απειλήσει κανείς.
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ