ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Γιώργος Χατζόπουλος: Πολιτισμός για όλους, εκδηλώσεις παντού!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:24:00 μ.μ. | | |
Γιώργος Χατζόπουλος
Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων, συνεχίζεται, κάνοντάς μας χαρούμενους καθώς η επιτυχία που σημειώνει, δικαιώνει τους στόχους μας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολύπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κορυφαίες παραστάσεις και μουσικές βραδιές, με μεγάλα αλλά και μικρότερα πολιτιστικά γεγονότα σε κάθε άκρη δήμου.


Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με πολιτιστικούς, επαγγελματικούς και αθλητικούς συλλόγους ενισχύοντας το έργο που προσφέρουν στις μικρές κοινωνίες και κυρίως στα χωριά στηρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας εκεί όπου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τα λαϊκά πανηγύρια αποτελούν σημείο αναφοράς αλλά και τον συνδετικό κρίκο των τοπικών κοινωνιών.

Μετά από τα δύο και πλέον δύσκολα χρόνια πανδημίας, ο κόσμος έχει την ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει, να αφήσει για λίγο στην άκρη τα προβλήματά του και να νοιώσει ότι ξαναζεί σε ρυθμούς κανονικότητας.

Κάτοικοι και επισκέπτες, αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων , δίνοντας μας τη χαρά να ζήσουμε μοναδικές βραδιές με ασφυκτικά γεμάτες πλατείες, αρχαιολογικούς χώρους και πεζόδρομους.

Είμαστε υπερήφανοι που το Ναύπλιο είναι Πόλη Πολιτισμού και φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμοί στην τοπική κοινωνία.

Εφαρμόζοντας ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, την δωρεάν είσοδο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιτελούν και κοινωνική πολιτική, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά. Ταυτόχρονα, όλες οι εκδηλώσεις έχουν στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και των τοπικών καλλιτεχνών, την τουριστική προβολή της περιοχής μας ενώ δίνουν επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου Ναυπλιέων.

Υπάρχουν όμως κάποιοι, που δρώντας μικροπολιτικά, προσπαθούν να μειώσουν τον αντίκτυπο αυτών των εκδηλώσεων, λειτουργώντας με μια ισοπεδωτική συμπεριφορά και άκρατο μηδενισμό.
Και έτσι αρχίζουν οι σκόπιμες παραποιήσεις για να γίνονται παρανοήσεις.

Αναφέρονται σε "δωρεάν εκδηλώσεις" και αναρωτιούνται "μα δεν πληρώνουν οι δημότες τις εκδηλώσεις με τα δημοτικά τέλη;"

Οι εκδηλώσεις δεν είναι δωρεάν γιατί και οι καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές) και οι τεχνικοί πληρώνονται. Δωρεάν είναι η είσοδος του κοινού στις εκδηλώσεις, ακριβώς γιατί ο Δήμος αναγνωρίζει την προσφορά των δημοτών που έχουν ήδη συμμετέχει με τα δημοτικά τέλη.

Προσπαθώντας, μάλιστα να υποβαθμίσουν και κατά την προσφιλή τους μέθοδο να στιγματίσουν και να λοιδωρήσουν, οτιδήποτε θετικό, αναφέρονται σε "τζάμπα εκδηλώσεις", "Τζάμπα ήρωες", "Τζάμπα μάγκες", και "Τζαμπατζήδες".

Συγκρίνουν δε, τις εκδηλώσεις του Δήμου, με τους αγώνες στα γήπεδα αλλά και τους ιδιωτικούς πολυχώρους.

Είναι λοιπόν κατανοητό, πως θέλουν εκδηλώσεις που θα διοργανώνει μια ομάδα πολιτών με γνώση και άποψη σε κλειστούς χώρους ή καγγελόφρακτες περιφραγμένες πλατείες με εισιτήριο πάντα, που θα συνοδεύεται από κριτήρια.

Δηλαδή θα πληρώνουμε δύο φορές!!! και θα είναι εκδηλώσεις για λίγους.

Η δική μας άποψη είναι ξεκάθαρη.

Πολιτισμός για όλους,εκδηλώσεις παντού

Γιατί, πολιτισμός για μας σημαίνει στάση και τρόπο ζωής και αν κρίνουμε από το τρόπο που αγκαλιάζετε τις προσπάθειες μας, είμαστε σίγουροι ότι είναι πολλοί αυτοί που συμφωνούν μαζί μας!

Γιώργος Χατζόπουλος
Αντιπρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ