ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Αναφορά Γκόλα στη βουλή: Να δοθεί άμεση λύση στην αντιμετώπιση των ζημιών από τους αγριόχοιρους στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | | |
Γκόλας
Αναφορά κατέθεσε σήμερα 2-8-2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Λιβανό και Σταϊκούρα με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, με την οποία ζητά να δοθεί άμεση λύση και αντιμετώπιση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την αύξηση των αγριόχοιρων στην περιοχή σε συνδυασμό με τις καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες αλλά και υποδομές.


Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να δοθεί λύση στο τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες καλλιεργητές, αφού οι αγριόχοιροι προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες και καταστρέφουν ακόμη και αρδευτικά δίκτυα ή άλλες υποδομές που κρίνονται απαραίτητες για την παραγωγή προϊόντων.

Επί πλέον, η ανεξέλεγκτη παρουσία των αγριόχοιρων σε επαρχιακές οδούς ή ακόμη και σε παραλίες λουόμενων, γίνεται αιτία ατυχημάτων , δίνοντας μια πολύ άσχημη εικόνα στον τουριστικό τομέα, σε μια περίοδο αιχμής για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Τέλος, ο Γιάννης Γκιόλας κατανοώντας απόλυτα την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, συντάσσεται με το αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας για άμεση λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα 2-8-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-

Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: «Να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η αύξηση των αγριόχοιρων στην περιοχή Ερμιονίδας»

Στην περιοχή της Ερμιονίδας, η οποία τους θερινούς μήνες κατακλύζεται από επισκέπτες καθώς αποτελεί τουριστικό προορισμό, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εκτεταμένων καταστροφών από αγριόχοιρους σε αγροτικές καλλιέργειες, των οποίων η παρουσία φτάνει μέχρι τους κεντρικούς δρόμους και τις παραλίες.

Η περιοχή είναι ανάστατη, αφού πάρα πολλοί αγρότες βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» οικονομικά, ενώ και ο τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα, αφού η ασφάλεια των επισκεπτών στους πολυσύχναστους το καλοκαίρι δρόμους, τίθεται σε κίνδυνο λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας των αγριόχοιρων σ’ αυτούς.

Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του ακραίου αυτού φαινομένου θεωρείται επιτακτική.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο

εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 6058/1-8-2022 δημοσιευμένη επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου.

Αθήνα 2-8-2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης
Το κείμενο της επιστολής του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου:


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ