ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Αργολίδα: Η πιο δύσκολη μέρα του κύματος καύσωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. | | |
Ζέστη
Η δυσκολότερη μέρα του κύματος καύσωνα είναι σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με τον υδράργυρο να αναμενεται να σκαρφαλώσει στην Αργολίδα τους 41 ακόμη και τους 42 τοπικά βαθμούς Κελσίου.


Από χθες Πέμπτη, ξεκίνησε η άνοδος της θερμοκρασίας, όμως η κορύφωση αναμένεται σήμερα και το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» σε επίπεδα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα, αφού αναμένεται να καταγραφούν θερμοκρασίες ανώτερες των 40 βαθμών Κελσίου σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση του meteo για τον καιρό σήμερα Παρασκευή

Σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στους 38-41 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 38-39, στην Ήπειρο από 18 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 39-40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 38-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 36 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Νότιο και Νοτιοανατολικό βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού της Παρασκευής από την ΕΜΥ

Αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Θράκη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 40 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 40 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο μέχρι 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 και στην Κρήτη μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα παραμείνει υψηλή σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι υψηλό θα είναι το θερμικό φορτίο στην πόλη της Αθήνας, όπου οι δήμοι άνοιξαν κλιματιζόμενες αίθουσες, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε οδηγίες προστασίας από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ