ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Όλυμπος: Έπεσε Αυγουστιάτικα το πρώτο χιόνι; (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | |
Όλυμπος
Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, ωστόσο όταν πρόκειται για υψόμετρο που ξεπερνά κατά πολύ τα 2.500 μέτρα, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.
Κάπως έτσι λοιπόν, στον Όλυμπο υπάρχει ήδη το πρώτο χιόνι.

Δείτε τις εικόνες από το kozanimedia:


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του northmeteo.gr, Δρ. Σταύρο Κέππα ο οποίος μίλησε στο GrTimes, πρόκειται για χιονοχάλαζο και όχι χιόνι. «Το πιθανότερο και, βλέποντας τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στη μέση τροπόσφαιρα, είναι ότι ο Όλυμπος “άσπρισε” από από χιονοχάλαζο που δύναται να σημειωθεί ακόμα και σε θερμοκρασίας των 10°C».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αυτό συμβαίνει όταν «έχουμε κατακόρυφες ροές μέσα σε νέφη που συνδέονται με έντονο υετό για σύντομο χρονικό διάστημα».

Όπως εξηγεί ο κ. Κέππας, «πρόκειται για έναν αγοκρύσταλλο ή μια νιφάδα (συσσωμάτωμα παγοκρυστάλλων) ο οποίος περνά μέσα από ένα σημείο του νέφους με μεγάλα ποσά υγρασίας και έτσι, τα κατά πολύ μικρότερα σε μέγεθος υδροσταγονίδια παγώνουν πάνω σε αυτή».

«Έτσι», συνεχίζει, «δημιουργείται ένα συσσωμάτωμα πάγου το οποίο όντως μπορεί να εμπεριέχει έχει διάκενα». Σε περίπτωση, λοιπόν, που το φαινόμενο αυτό ενταθεί ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τότε μπορεί να «στρώσει» σε επιφάνειες.

Ουσιαστικά, όπως λέει, «πρόκειται για μία πιο συμπαγή νιφάδα, που δύναται να διατηρηθεί περισσότερες ώρες σε θετικές θερμοκρασίες συγκριτικά με το χιόνι».

Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι, «για να δούμε τη θερμοκρασία να “μηδενίζει” , θα έπρεπε να ανέβουμε περίπου στα 3.600μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ