ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Γ.Γκιόλας: Διάγγελμα υπεκφυγής ή προκήρυξη εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας

Μια ακόμη σκοτεινή υπόθεση φτάνει εκκωφαντικά στα αυτιά της κοινής γνώμης για να προσθέσει μια μελανή σελίδα στη διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πολυδιαφημισμένη «Κυβέρνηση των Αρίστων», στερείται ήδη δύο ακόμη στελεχών της μετά από την παραίτησή τους στις θέσεις του Διοικητή της ΕΥΠ και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού. 

Πρόκειται για τον Παν. Κοντολέοντα και τον ανηψιό του Κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, οι παραιτήσεις των οποίων έγιναν δεκτές, μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποδεδειγμένα παράνομη παρακολούθηση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη.

Σαν να μην έφτανε το εσωτερικό ξεγύμνωμα του ίδιου του Πρωθυπουργού, προστέθηκε και η διεθνής κατακραυγή, συνοδευόμενη από την «ποινή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας, με την απαγόρευση της εκταμίευσης της β’ δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μια κοινωνία που υποφέρει, καταστήματα και φορείς που στενάζουν και επιχειρήσεις που ασφυκτιούν περιμένουν το Ταμείο Ανάκαμψης για να σταθούν στα πόδια τους. Για να έρθει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, να μας ρεζιλέψει διεθνώς και να στερήσει το λαό της από μια σημαντική και ουσιαστική βοήθεια από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Τα σκάνδαλα που συσσωρεύονται έχουν γίνει πάρα πολλά και δεν μπορούν να καλυφθούν παρά την απέλπιδα προσπάθεια από τα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ήδη ξεκίνησαν, πριν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, στο οποίο θα προσπαθήσει ακόμη μια φορά να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο. Ήδη από δεκάδες ΜΜΕ διασπείρονται απίθανες προφάσεις, δικαιολογίες και προκλητικά αφελείς γνώμες, όπου ο κάθε «καλοθελητής» δίνει έναν υπέρ πάντων αγώνα να βγει αλώβητος ο Πρωθυπουργός και από αυτή την καραμπινάτη καταγγελία. Ουδείς ξεχνά, ότι ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τοποθετώντας μάλιστα με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου έναν άνθρωπο που δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση για αυτή την καίρια θέση. Ο οποίος φυσικά, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης, υπέβαλε την παραίτησή του, ακριβώς για να προστατεύσει τον ουσιαστικό ένοχο.

Ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδης, το «μάτι και το αυτί» του Κ. Μητσοτάκη, υπέβαλε κι αυτός την παραίτησή του προχτές για να φορτωθεί όλες τις ευθύνες, απαλλάσσοντας τον θείο του από το προφανές, δηλαδή τις τεράστιες ευθύνες του. Αναρωτιόμαστε, πόσες «Ιφιγένειες» θα χρειαστεί ακόμη να θυσιαστούν ακόμη ώστε να μην καταρρεύσει ένα ολόκληρο σύστημα που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει στην πρωθυπουργική καρέκλα τον Κ. Μητσοτάκη; Η κοινωνία βράζει, ο λαός βλέπει και αντιλαμβάνεται. Το τέλος της παρούσας Κυβέρνησης είναι πλέον ολοφάνερο.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ αντιλαμβάνεται πλέον ότι με τη Δεξιά, δεν υπάρχει σημείο σύμπλευσης. Αυτό που η βάση του έχει αποδείξει εδώ και χρόνια, βλέπει ξεκάθαρα πλέον και η ηγεσία του. Ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί η χώρα από τη δυσωδία και τη διαφθορά, είναι μια προοδευτική Κυβέρνηση, που θα στείλει οριστικά στο περιθώριο όλους αυτούς που ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις για διαφάνεια, για καλύτερες δουλειές, για αύξηση των αμοιβών και εξαφάνιση της επιδοματικής πολιτικής, για «αριστεία» και πρόοδο και ένα σωρό άλλες υποσχέσεις που διαψεύδονται εδώ και τρία χρόνια.

Το μόνο που βλέπει ο ελληνικός λαός, είναι τις φωτιές να καταστρέφουν Εθνικούς Δρυμούς και δάση - περιοχές Natura, όπως η Βάλια Κάλντα και η Δαδιά στον Έβρο, το ΕΣΥ να απαξιώνεται και τους νεκρούς από κορωνοϊό να αυξάνονται συνεχώς, τα επιδόματα – κοροϊδία να δίνουν και να παίρνουν και τους ημέτερους να πλουτίζουν προκλητικά μέσα από υπέρογκους μισθούς και από απευθείας αναθέσεις. Όσο για τα ΜΜΕ, ήδη όλοι ξέρουν ότι η άποψή τους κάθε άλλο παρά ελεύθερη και ανεξάρτητη είναι, αφού η «λίστα Πέτσα» μας έχει κατατάξει πλέον στις τελευταίες θέσεις (108η) της Ελευθερίας του Τύπου.

Το τελευταίο ηχηρό σκάνδαλο, είναι αυτό που θα αναγκάσει πιθανότατα τον Κ. Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές. Μπορεί να μην στάθηκε ικανό να του διακόψει –ούτε αυτό- τις συνήθεις τριήμερες αποδράσεις του, μπορεί με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων του να μετατρέψει το κρέας σε ψάρι με το διάγγελμα της Δευτέρας –αλήθεια γιατί τόση αργοπορία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα- όμως, οι ηχηρότατες παραιτήσεις των δύο στελεχών του, η υποβόσκουσα έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου ακόμη και των ψηφοφόρων της ΝΔ, και τέλος η διεθνής κατακραυγή για τα όσα συμβαίνουν, θα αναγκάσουν αργά ή γρήγορα τον Πρωθυπουργό να προσφύγει εκεί που τόσο καιρό αποφεύγει. Στη λαϊκή ετυμηγορία.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ