ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Τιμητικές εκδηλώσεις στο Άργος για τον φιλέλληνα Αφροαμερικανό ήρωα James Williams

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | | |
Αφροαμερικανός ήρωας James Williams
 Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Άργους Μυκηνών με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη του Άργους, τιμώντας τον Αφροαμερικανό ήρωα, James Williams, ο οποίος πολέμησε στο πλάι των Ελλήνων και του Λόρδου Μπάιρον, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ειδικότερα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, η παρουσίαση του βιβλίου «The fantastic Voyage of James Williams» του κ. Κώστα Ρεθυμνιωτάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον James Williams.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί από την εκπαιδευτικό του 1ου Λυκείου Άργους κα Μαρία Σταθόγιαννη το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι «James Williams – ο ήρωας», το οποίο διακρίθηκε στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη και προς τιμήν των φιλελλήνων της Επανάστασης.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ