ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

«Η Επίσημη Ιστορία» του Luis Puenzo της Αργεντινής στην Καρυά Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | |
Κινηματογράφος
Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος απανταχού Καρυωτών και φίλων της Καρυάς «Το Αρτεμίσιον», σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες θα προβάλει στην Καρυά Αργολίδας την ταινία “La Historia Official” του Luis Puenzo. 

Η προβολή εντάσσεται στο πολιτιστικό φεστιβάλ του συλλόγου «Αρτεμίσια 2022», με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ)


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Υπεύθυνος επικοινωνίας Συλλόγου: Φίλιππος Δελής

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

“La Historia Oficial”(Η Επίσημη Ιστορία) του Luis Puenzo. Αργεντινή /1985 /110’

Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια καθηγήτρια Ιστορίας συνειδητοποιεί τι συνέβη στη χώρα της εκείνη την περίοδο. Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άντρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαΐου που ψάχνει για την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει την «Επίσημη Ιστορία»…

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την πρωταγωνίστρια Norma Aleandro στο Φεστιβάλ των Καννών το 1985, τη Χρυσή Σφαίρα και το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1986.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Luis Puenzo.

Παίζουν: Norma Aleandro, Héctor Alterio, Hugo Arana…

Καρυά
21/08/2022
Είσοδος ελεύθερη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ