ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Mε τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη γιορτάστηκε η λήξη του 9oυ Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Σταμάτης Κραουνάκης
Mε τη φαντασμαγορική συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη γιορτάστηκε η λήξη του 9oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» στον Πολυχώρο ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι


Στις 13/8 ξεκινά ο κύκλος των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων (Επισυνάπτεται πρόγραμμα)

Με τη συναυλία του πολυτάλαντου συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή, Σταμάτη Κραουνάκη, που μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του «καθήλωσε» το κοινό της Ερμιονίδας σε μια πρωτόγνωρη μουσική βραδιά, «προσφέροντας απλόχερα αισθήματα, τρυφερότητα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών», γιορτάστηκε η λήξη του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης του φετινού καλοκαιριού, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Η επικοινωνία του Σταμάτη Κραουνάκη με το κοινό ήταν διαρκής σε όλη την συναυλία, με αποκορύφωμα το τέλος, όπου τραγούδησε νοσταλγικά τραγούδια ανάμεσα στον κόσμο.

Τη λήξη κήρυξε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του πολιτιστικού αυτού θεσμού και συνεχάρη το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας στο πρόσωπο του προέδρου του Δημήτρη Σίδερη για την εξαιρετική φετινή διοργάνωση. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, ο οποίος εξήρε την ποιότητα του Φεστιβάλ και τη συμβολή του στην πολιτιστική ταυτότητα της Ερμιονίδας. Ο Πρόεδρος του Θ.Ο.Ε. Δημήτρης Σίδερης ευχαρίστησε δημόσια την ομάδα του Θεατρικού Ομίλου και τα μέλη του που εργάστηκαν σκληρά και με μεράκι για τη φετινή διοργάνωση, τους Χορηγούς της βραδιάς, Χορηγούς Εισιτηρίου HELI CARS & ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και Χορηγό Φιλοξενίας AKS HOTEL PORTO HELI, καθώς και όλους τους Χορηγούς του 9ου Φεστιβάλ για την πολύτιμη συμβολή τους, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μέγα Χορηγό Φιλοξενίας των καλλιτεχνικών σχημάτων, NAUTICA BAY HOTEL PORTO HELI.

Για 9η συνεχή χρονιά φιλοξενήθηκαν στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι διακεκριμένα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, σε μια επιλογή τεσσάρων εκλεκτών παραστάσεων που σημείωσαν επιτυχία στις αθηναϊκές σκηνές:“Η Πανούκλα” του Α. Καμύ (Ι. Ιωσηφίδης – Κ. Πασσάς – Δ. Μαμιός - Σ. Δρογώσης) “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” του Γουίλ Ράσελ (Θ. Κουρλαμπάς – Α. Νίνου) “Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του” του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Χ. Χατζηπαναγιώτου) “Nτον Ζουάν” του Μολιέρου (Ό. Πουλάκης - Μ. Παπαδημητρίου – Δ. Παπουτσή)

Το πρόγραμμα των επαγγελματικών θεατρικών εκδηλώσεων της 9ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ επιμελήθηκε και φέτος ο διακεκριμένος Kριτικός Θεάτρου και Καθηγητής, κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος. H ενότητα αυτή του Φεστιβάλ έκλεισε χθες με τη φαντασμαγορική συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας του, ενώ ακολουθεί ο καθιερωμένος πλέον μεταφεστιβαλικός κύκλος, έως τις 12/9.

Ακολουθεί τo β’ μέρος του 9ου Φεστιβάλ, ο κύκλος των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων από τις 13 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με πέντε εκδηλώσεις:

13/8 Λογοτεχνική & μουσική περιήγηση στην εικόνα μιας χαμένης πολιτείας. “Σμύρνη: Κάθε φορά που πιάνουμε τραγούδι, είναι τα λόγια μας σταχτιά και η μουσική παράπονο», σε σύμπραξη με το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου και υπό την αιγίδα του Σ.ΦΙ.Π.. Στο πιάνο ο Νικόλας Μπράβος. Κτήμα Μάνεση, με ελεύθερη είσοδο

19 & 21/8 Παραστάσεις του έργου «Γυναίκες της Ανατροπής», παραγωγής 2021 του Θ.Ο.Ε.. Μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση βασισμένη σε αποσπάσματα έργων της αρχαίας τραγωδίας, που έχουν ως σημείο αναφοράς τις γυναίκες που «ανατρέπουν» τη μοίρα τους, ή «ανατρέπονται» από αυτή
26/8 Μουσική Βραδιά με το Βασίλη Προδρόμου, αφιερωμένη στη μνήμη της Μεγάλης Χορηγού του Θ.Ο.Ε., Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, με ελεύθερη είσοδο

3/9 Φιλοξενούμενη Παράσταση «H Αδερφή μου» του Σταύρου Ζουμπουλάκη, σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη με τη Δώρα Στυλιανέση

10, 11 & 12/9 Παραστάσεις της φετινής (Ιούνιος 2022) παραγωγής του Θ.Ο.Ε. «Ο Πειρασμός», της κλασσικής κωμωδίας του Γρηγόριου Ξενόπουλου.

Σημείωση: Αναβάλλονται oι εκδηλώσεις που είχαν ανακοινωθεί για τις 9/9 με το Βασίλη Λέκκα στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Π. Χέλι και για τις 11/9 Μουσικό Πρόγραμμα για το Σμυρνέϊκο τραγούδι στον Πολυχώρο ARTίκι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ