ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Δείτε πως οι κάμερες των smartphones "βλέπουν¨ πίσω από τα φιμέ τσάμια των αυτοκινήτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:18:00 π.μ. |
LifeProTips
Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις λάβει όλα τα απαραίτητα μέσα για να διατηρήσεις το όχημά σου προστατευμένο, μεταξύ αυτών και τα φιμέ τζάμια για να μην βλέπει κάποιος μέσα στο όχημα. 

Ωστόσο, όμως, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Memphis στις ΗΠΑ, WREG, οποιοσδήποτε με ένα smartphone μπορεί να δει μέσα από ένα φιμέ τζάμι ανοίγοντας απλά την κάμερας της συσκευής.

Το report αναφέρει ότι πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιείται τελευταία από τους εγκληματίες για να διαπιστώσουν αν ένα αμάξι έχει στο εσωτερικό του, όπλα, πορτοφόλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα για εύκολο χρήμα.

Ένα subreddit με τίτλο LifeProTips περιλαμβάνει ένα post ορισμένων μηνών που αναφέρει: Απλά κρατάς το smartphone απέναντι από το φιμέ τζάμι και θα μπορείς να δεις στο εσωτερικό του. Δεν χρειάζεται να λάβεις μια φωτογραφία ή να ενεργοποιήσεις την εγγραφή video για να δουλέψει. Και λειτουργεί τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα.

Η φυσική, μας εξηγεί πως λειτουργεί όπως επισημαίνει ένας άλλος χρήστης: Όταν κοιτάζουμε μέσα από ένα φιμέ τζάμι, η πλευρά με το λιγότερο φως του περιβάλλοντος μπορεί να δει προς την πλευρά με το περισσότερο φως. Όταν τοποθετούμε την κάμερα ακριβώς πάνω στο τζάμι, μειώνετε το κενό στο μηδέν, καθιστώντας έτσι την πλευρά με την κάμερα του smartphone ως την πλευρά με το λιγότερο φως του περιβάλλοντος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ