ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Tον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο γιόρτασαν στην Ήρα Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 μ.μ. | | | |
Περιφορά εικόνας
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Τοπική Κοινότητα Ήρας του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα, στο Βυζαντινό κοιμητηριακό ναό που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας.
Πάρα πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 που τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Λεόντιος Ξηνταρόπουλος .
Έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους με χοράρχη των Ιωάννη Χαβιαρλή .
Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Αγίας Εικόνας στο χωριό προς ευλογία των πιστών μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας .
Ο δραστήριος εφημέριος του χωριού π. Θεόδωρος Μποτσώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εορτή.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού φροντίζει κάθε χρόνο για την συντήρηση και καθαριότητα του Βυζαντινού μνημείου και την άψογη τέλεση του εορταστικού εσπερινού και της θείας λειτουργίας.
Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ' ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.
«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. 

Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε. 
Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες. 
Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ἦλθεν... ὁ καιρὸς τῶν ἐθνῶν κριθήναι... καὶ διαφθείραι τοὺς διαφθείροντας τὴν γῆν». Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, που με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ