ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Πουλάς: Χωρίς ενίσχυση με προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. |
Α.Πουλάς
Ερώτηση σχετικά με την απόφαση να μην ενισχυθεί με προσωπικό η Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Καμία ενίσχυση με προσωπικό στη Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022»

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με μία σύντομη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία έκτακτη – συμπληρωματική μετάθεση για το 2022 για καμία Αστυνομική Διεύθυνση της επαρχίας συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν λαμβάνει υπόψη του τις ελλείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της ελληνικής Περιφέρειας που πολλές φορές έχουν επισημανθεί τόσο από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ήδη από τις 20 Αυγούστου 2022 με επιστολή της επεσήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Δ.Α. Αργολίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2022 επικαλούμενη τόσο τις συνεχιζόμενες διαταγές αποσπάσεων προσωπικού ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα το εναπομένον προσωπικό, όσο και τις επικείμενες αποστρατείες, έως τέλος του 2022, αστυνομικών της Δ.Α. Αργολίδας που θα προκαλέσουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας στο σχετικό έγγραφό της χαρακτήριζε ως μονόδρομο την ενίσχυση της Δ.Α. Αργολίδας με προσωπικό στις έκτακτες μεταθέσεις μηνός Οκτωβρίου 2022.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση κωφεύει μπροστά στις ανάγκες της προστασίας των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τους αλλά και μπροστά στις ελλείψεις και τις εργασιακές ανάγκες των αστυνομικών υπαλλήλων τόσο της Αργολίδας όσο και ολόκληρης της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

1. Για ποιο λόγο και βάσει ποιων δεδομένων αποφασίστηκε να μην ενισχυθεί η Δ.Α. Αργολίδας με προσωπικό στο πλαίσιο των έκτακτων – συμπληρωματικών μεταθέσεων για το 2022;

2. Με ποιο τρόπο και πότε σκοπεύετε να καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Αργολίδας;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ