ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

20 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |
Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας
Η 20ή Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2019 ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας (World Gynecologic Oncology Day) με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ομάδων Προστασίας του Γυναικολογικού Καρκίνου (ENGAGe).

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τον εντοπισμό των παραγόντων κινδύνου, των συμπτωμάτων, των στρατηγικών έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης που σχετίζονται με τους κύριους τύπους γυναικολογικών καρκίνων που πλήττουν τις γυναίκες: αυχενικό, ωοθηκικό, μητρικό, κολπικό και αιμορραγικό.

Η γυναικολογική ογκολογία αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους κλάδους της γυναικολογίας. Ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των νεοπλασμάτων των γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγνώστηκαν με γυναικολογικούς καρκίνους το 2018: περίπου 44% με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, 23% νέα κρούσματα καρκίνου των ωοθηκών, 29% με καρκίνο του ενδομητρίου και λιγότερο από 5% διαγνώστηκαν με άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, δηλαδή καρκίνο του αιδοίου και του κόλπου. Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 21% των νέων περιπτώσεων το 2018.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ