ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας 4 - 6 Νοεμβρίου σε Άργος και Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι ενεργό επί 25 έτη και όλα αυτά τα χρόνια, στηριζόμενο στην εθελοντική προσφορά συναδέλφων μαθηματικών, πραγματοποιεί τους μαθηματικούς διαγωνισμούς και πολλές εκδηλώσεις κάνοντας έντονη την παρουσία του στην τοπική κοινωνία προβάλλοντας την επιστήμη των μαθηματικών και την μαθηματική παιδεία που αποτελούν κύριους στόχους της Ε.Μ.Ε..


Πιστεύοντας ότι έφτασε η ώρα να προσπαθήσουμε για τη διοργάνωση της κορυφαίας εκδήλωσης της ΕΜΕ, του Πανελλήνιου Συνεδρίου της, διεκδικήσαμε την πραγματοποίηση του 37ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας τον Νοέμβριο του 2022 σε Άργος – Ναύπλιο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Ε., αφού εξέτασε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα ενδιαφερόμενα Παραρτήματα, με την αρίθμ. 1210/28‐6‐2019 Πράξη του αποφάσισε να αναθέσει το 37ο Συνέδριο στην Αργολίδα.

Ως χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου έχουμε στη διάθεσή μας την επιχείρηση PANTAZIS ROAYAL.

Έχουμε την επίσημη διαβεβαίωση της οικονομικής στήριξης από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από τον δήμο Άργους – Μυκηνών, από τον δήμο Ναυπλιέων καθώς και από το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, δηλώνει τη στήριξη και την πρόθεση ενεργούς συμμετοχής του στο συνέδριό μας.
Οι σύλλογοι ξενοδόχων της περιοχής μας δεσμεύονται για την άνετη και σε προσιτές τιμές διαμονή των συνέδρων.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του συνεδρίου μας πραγματοποιήθηκε κατά το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ε.Μ.Ε. που έγινε στη Λάρισα, 1-2-3 Νοεμβρίου 2019. Με ένα βίντεο που δημιουργήσαμε, παρουσιάσαμε τον τόπο μας που η φυσική του ομορφιά και το πολιτιστικό και ιστορικό του μεγαλείο εγγυώνται μια ξεχωριστή εμπειρία για τους συνέδρους. Συστηθήκαμε, επίσης, ως Παράρτημα Αργολίδας της ΕΜΕ, παρουσιάζοντας κάποιες από τις πολλές δράσεις μας κατά τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Αργολίδας.

Τέλος, παρουσιάσαμε το συνεδριακό κέντρο που έχουμε στη διάθεση μας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, χωρητικότητας 2000 ατόμων, με εύκολη πρόσβαση και από Άργος και από Ναύπλιο, χώρο στάθμευσης και όλες τις παροχές για μια άνετη παρακολούθηση του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επιχειρηματίες του τόπου μας, την εταιρεία «ΑΡΓΟΛΙΣ» – αφοί Φάκλαρη, τα οινοποιεία ΔΟΥΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΙΩΤΗΣ – ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ – ΦΡΑΓΚΟΣ, την εταιρεία «Μυκηναϊκή» Α.Ε. Κωτσόπουλος , την εταιρεία «Μαστός» Γ. Ουλή, τη Βιολογική Μελισσοκομία «Άξιον Εστί» Α. Δημακόπουλος και την «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, για την προσφορά προϊόντων που περιείχε το δώρο – κάλεσμα μας προς τους εκπροσώπους των παραρτημάτων της Ε.Μ.Ε. από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Όλγα Λάμπρου (φιλόλογος), Κώστα Δέδε και Νίκο Πιστεύο (ηλεκτρονικοί) για την βοήθεια τους στη δημιουργία του βίντεο.

Είναι αδιαμφισβήτητη η σπουδαιότητα της πραγματοποίησης αυτού του συνεδρίου στην περιοχή μας καθώς θα συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην επιστημονική και εκπαιδευτική πρόοδο όσο και στην προβολή της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ευελπιστούμε στην στήριξη των συναδέλφων μαθηματικών και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και των φορέων και επιχειρηματιών του νομού Αργολίδας για ένα καθόλα άρτιο συνέδριο.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αργολίδας της Ε.Μ.Ε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ