ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) του Δήμου Επιδαύρου γιορτάζουν τον Άγιο Νεκτάριο

Εκκλησία
Την μνήμη του  Αγίου  Νεκταρίου γιορτάζουν στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο χωριό Άγιος Δημήτριος ή Μετόχι του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με μεγάλη προσέλευση κόσμου και από τις γύρω περιοχές, ανάμεσα τους και ο καθηγητής Αναστάσιος Γεώργας.
Ο οικισμός του χωριού με τους 800 περίπου κατοίκους, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 μαζί με τον οικισμό της Γκάτζιας.

Η έτερη ονομασία του Αγίου Δημητρίου που πήρε το όνομά του από τη Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, είναι Μετόχι επειδή πριν το 1950, η περιοχή ανήκε στην πρώην Κοινότητα Αγίου Αδριανού και οι γεωργικές εκτάσεις που ανήκαν στο μοναστήρι, μοιράστηκαν στους κατοίκους της περιοχής το 1933.
Οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στον Άγιο Δημήτριο από το ορεινό γειτονικό Αραχναίο και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα βερίκοκα, τα σιτηρά, ο καπνός, τα κτηνοτροφικά φυτά και τα μελισσοκομικά προϊόντα.

Ο επισκέπτης ερχόμενος στον Άγιο Δημήτριο, μπορεί να απολαύσει τη φυσική ομορφιά της περιοχής, να φάει ντόπιο φαγητό και να πιει κρασί στις ταβέρνες του χωριού. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ