ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Αναφορά Γκιόλα για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας

Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορά κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου.


Η περιοχή της Ερμιονίδας , μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου εξακολουθεί να δέχεται πλήθος επισκεπτών και η αστυνόμευση θα πρέπει να συνεχιστεί από ικανό αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι όμως μετά την αποχώρηση όσων είχαν αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο δεν είναι αρκετοί.

Η ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κρίνεται αναγκαία για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία του και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα 23-9-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ.κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη.

Θέμα: «Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας»

Στην Ερμιονίδα, το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των πολλών επισκεπτών, αφού η επισκεψιμότητα της περιοχής δεν περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες, εξακολουθεί να απασχολεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών διατηρούν περιουσίες στην περιοχή και η ανησυχία τόσο αυτών όσο και των μόνιμων κατοίκων, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού η Αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διαμορφωμένης κατάστασης.

Το τελευταίο διάστημα, το Αστυνομική Τμήμα έχει αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, αφού οι αποσπάσεις που έγιναν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τελείωσαν και οι αποσπασθέντες πέντε αστυνομικοί επιστρέφουν στις μονάδες τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αύξηση των υπηρετούντων αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας θεωρείται απολύτως αναγκαία, καθ’ όσον οι ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ μεγάλες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο

εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 7303/21-9-2022 δημοσιευμένη επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου.



Αθήνα 22-9-2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ