ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μάνης στον Τίμιο Πρόδρομο Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:03:00 μ.μ. | | |
Εκκλησία
Ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 μετά την εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού βρέθηκε στην Αργολίδα και χοροστάτησε της θείας λειτουργίας στον Ιστορικό Ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος. 
Ο Μητροπολίτης Μάνης με την ευλογία του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, βρέθηκε στην Αργολίδα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού ναού με την έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής . Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μίλησε για την ενάρετη ζωή και το έργο της Αγίας.
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κ. Μπέγκος και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ. Γεώργας. Ο εφημέριος του ναού π. Αντώνιος Φιλιππής στο τέλος της θείας λειτουργίας , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μάνης για τον κόπο που έκανε να επισκεφτεί το Αργος και να τελέσει την θεία λειτουργία στον Ιερό ναό ,καθώς κι όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Αγία Παρασκευή.
Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας , έγινε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο Αργος, Κατόπιν μεταφέρθηκε στον ενοριακό Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου όπου και θα παραμείνει έως την αναχώρησή της την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.
Η Ιερή Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια από τα Ψαχνά Ευβοίας, κοντά στον οικισμό της Μακρυμάλλης σε υψόμετρο 290 μέτρων και απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα απο την Χαλκίδα.
Σύμφωνα με την παράδοση, λέγεται ότι στο μοναστήρι φιλοξενήθηκε και μεγάλωσε ο Θανάσης Ανδρούτσος, γιος του αδελφού του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Γιάννη Καμμένου - Ανδρούτσου, του οποίου η γυναίκα πέθανε στη γέννα και το βρέφος το παρέδωσε ο πατέρας του στο μοναστήρι για να το μεγαλώσει.
Πολύτιμος πνευματικός θησαυρός είναι η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου αλλά και τα Τίμια λείψανα των Αγίων: Τρύφωνα, Χαραλάμπους, Ιγνατίου Νικήτα, Αυξεντίου, Τιμίου Προδρόμου, Παντελεήμονος, Αναργύρων, Βασιλείου πρεσβυτέρου Αγκύρας, Ιγνατίου και Ρηγίνου της Σκοπέλου και της Οσιομάρτυρας Παρασκευής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ