ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. |
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η επικύρωση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα του βαθέματος της ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενισχύοντας, παράλληλα, ακόμη περισσότερο τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για αποφάσεις που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά και των άλλων λαών. Απεναντίας, η επικύρωση των παραπάνω πρωτοκόλλων στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ κι εφτά μήνες, με το ενδεχόμενο της γενίκευσής του να βρίσκεται για τα καλά στην ημερήσια διάταξη, προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους. Οι προειλημμένες αποφάσεις για την παραπέρα επέκταση του ΝΑΤΟ επιταχύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τροφοδοτούν τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ουκρανικό έδαφος.

Οι εκτός τόπου και χρόνου πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο πολεμικό φυλάκιο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μέσω και της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, αλλά και για τη δίχως τέλος εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ούτε κρύβουν, ούτε αποσοβούν την αποκρουστική, πραγματική εικόνα της μετατροπής της χώρας και του λαού μας σε στόχο αντιποίνων.

Το αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τη δήθεν ασφάλεια, την άμυνα και την προστασία της Ελλάδας, μέσω του ολοένα στενότερου εναγκαλισμού της με το ΝΑΤΟ, καταρρίπτεται καθημερινά από την τουρκική επιθετικότητα, που αβαντάρεται από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη Ν/Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και η συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Η ψήφιση των πρωτοκόλλων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποκαλύπτει όχι μόνο τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, αλλά φανερώνει για πολλοστή φορά και τη στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών!

Οι παραπάνω επικίνδυνοι σχεδιασμοί μπορούν και πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση από τη συνέχιση και κλιμάκωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Να σταματήσει κάθε αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων!

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ