ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Πρεμιέρα του φιλμ και της μουσικοθεατρικής εγκατάστασης "Ένα βήμα πίσω" στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Σινέπλαζ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο την πρεμιέρα του φιλμ «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου, καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σαρηγιάννη , διεύθυνση φωτογραφίας του Γιάννη Πεφάνη. 

Η μουσική ανήκει στους OP3 ενώ την επιμέλεια του σεναρίου υπογράφουν η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Νίκος Ρουμπάκης.

Την παραγωγή ανέλαβε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ενώ την επίβλεψη του έργου η ΚΕΔΑΜ και την εκτέλεση η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου με τη συμβολή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου και λοιπών εθελοντών και φίλων της Νέας Κίου στα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκαν την άνοιξη του 2022.

Πρόκειται για μια βιωματική ανάμνηση απογόνων Μικρασιατών 100 χρόνια μετά με μια ιδιαίτερη εικαστική και κινηματογραφική ματιά.

Ενόψει της πρεμιέρας του φιλμ , η ΚΕΔΑΜ από κοινού με την Δημοτική Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική εγκατάσταση : «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο παλιό σινεμά» . Μια εγκατάσταση που ως βασική θεματική έχει τη ζωή , τις συνθήκες και τον αγώνα επιβίωσης και αναγέννησης των προσφύγων στη Νέα Κίο.

Ο χώρος της εγκατάστασης δεν είναι άλλος από το μεταξουργείο του Δελή που αργότερα μετατράπηκε στο ΣΙΝΕ-ΠΛΑΖ.

Τα κείμενα της εγκατάστασης συνέγραψε ο Νίκος Ρουμπάκης , την δραματουργική επεξεργασία – καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία ο Γιάννης Σαρηγιάννης. Τη σκηνογραφία υπογράφει ο Σπύρος Πούλος , τις χορογραφίες η Μαριλένα Λιαγκρή με βοηθό την Ιωάννα Κουγιά και την ενδυματολογία ο Τάκης Κοκκινόπουλος . Οι ρόλοι ερμηνεύονται από τα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Νέας Κίου. Συμμετέχουν εθελοντές από το φιλμ.

Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί: Ανδριανός Νόνης-κιθάρα και φωνή Ελένη Νόνη-φωνή

Βασίλης Ντρουμπογιάννης-πιάνο Αργύρης Ντίνας-μπουζούκι

Χρήστος Πετεβής-βιολί

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την ιστορική και καλλιτεχνική συνάντηση!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ