ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Συναυλία με Βαγγέλη Τρίγκα και Μαργαρίτα Καραμολέγκου στην Πρόνοια Ναυπλίου

με Βαγγέλης Τρίγκας και Μαργαρίτα Καραμολέγκου
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνουν μουσική βραδιά στην Πρόνοια στο Ναύπλιο το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με το Βαγγέλη Τρίγκα και τη Μαργαρίτα Καραμολέγκου.

Η συνοικία της Πρόνοιας αποτελεί αγαπημένη και ξεχωριστή συνοικία στην πόλη του Ναυπλίου και πάντα βρίσκεται εντός των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής. Στη μακρόχρονη καριέρα του, έχει κάνει πολυάριθμες μουσικές συνεργασίες, έχει γράψει και εκδώσει 42 σχετικά μουσικά βιβλία με κορυφαία τη “Μέθοδο για τρίχορδο μπουζούκι” και τη “Μέθοδο για τετράχορδο Μπουζούκι”, διοργανώνει σεμινάρια για το μπουζούκι, έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και δίνει μουσικές παραστάσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό με το μουσικό του σύνολο.

Συνεργασίες

Ως σολίστας έχει συμπράξει μουσικά με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς όπως ο μαέστρος ο Λουκάς Καρυτινός και τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανόλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μανόλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, κα) Έχει δώσει συναυλίες σε διακεκριμένες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του Μονάχου, Wiener Konzerthaus κα). Το 2015 έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα “Neue Philarmonie Westfalen” και το 2016 με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νις. Το 2017 και το 2020 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή στην απόδοση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού.

Διδασκαλία-Βιβλιογραφία


Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει σαν καθηγητής πολύχρονη θητεία στη διδασκαλία του μπουζουκιού. Έχει πραγματοποιήσει μακρόχρονη έρευνα και μελέτη έτσι ώστε το μπουζούκι να αποκτήσει τεκμηριωμένη τεχνική και εμπεριστατωμένη σπουδή, εφάμιλλη των κλασσικών οργάνων. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έχουν καταγραφεί και περιλαμβάνονται στα τρία τεύχη της Μεθόδου “Βαγγέλης Τρίγκας Μέθοδος για τρίχορδο μπουζούκι 1-2 & 3,” και “Μέθοδος για τετράχορδο μπουζούκι 1-2 & 3” που έχει εκδώσει και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδής – διδακτέας ύλης για το όργανο. Από το 1990 εφαρμόζει αυτό το σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας στο μπουζούκι και δίνει μαθήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2005 ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που άρχισε να παραδίδει μαθήματα μέσα από το διαδίκτυο (SKYPE). Η μελέτη και καταγραφή που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στο μπουζούκι και την Ελληνική Λαϊκή μουσική έχει αποτυπωθεί σε 39 βιβλία στα οποία, εκτός από τις Μεθόδους εκμάθησης, περιλαμβάνονται οι σειρές “Λαϊκοί Συνθέτες”, “Ρεμπέτικα και Λαϊκά Τραγούδια”, “Έντεχνα και Λαϊκά τραγούδια” και “Τα οργανικά του Μπουζουκιού”. Είναι η πρώτη φορά που τα πιο σπουδαία λαϊκά τραγούδια και οργανικά κομμάτια γράφονται σε νότες πιστά από τις πρώτες αυθεντικές ηχογραφήσεις και αυτά τα βιβλία αυτά αποτελούν επίσης μέρος της διδακτέας ύλης.

Δισκογραφία

Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές συλλογές με οργανικές του συνθέσεις, “12 οργανικά για μπουζούκι” (2004), “Σε τρεις χορδές” (2008), “Optima” (2016), μία συλλογή με δικά του τραγούδια “Με δικά μου λόγια” (2021) καθώς και μία συλλογή με επανεκτελέσεις παλιών λαϊκών τραγουδιών με τον τίτλο “Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες” (2006). Έχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Μουσικό σύνολο “Βαγγέλης Τρίγκας”

Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει σχηματίσει το δικό του μουσικό σύνολο και δίνει μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτές τις παραστάσεις επιλέγονται σημαντικά τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο και παρουσιάζει τις προσωπικές του οργανικές συνθέσεις σε μια προσπάθεια ανάδειξης του μπουζουκιού στη σύγχρονη Ελληνική Λαϊκή Μουσική. Ο εκλεπτυσμένος ήχος του μπουζουκιού που δένει αρμονικά με τον ήχο των υπόλοιπων κλασικών οργάνων, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης των τραγουδιών από τις φωνές, προσφέρει μια διαφορετική ακρόαση που αποτελεί παράλληλα και μια νέα πρόταση.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ