ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Στο δρόμο μαζικά Αστυνομικοί και Πυροσβέστες και από την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | |
Διαμαρτυρία ΔΕΘ
Ένστολοι, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας και την Ένωση Πυροσβεστών Αργολίδας, με μεγάλη πορεία άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη όπου θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Με πανό στα χέρια, σφυρίχτρες στο στόμα, κόρνες, οι ένστολοι ξεκίνησαν πορεία από τον Λευκό Πύργο και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. 
Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί από όλη την Ελλάδα μεταξύ άλλων ζήτησαν πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας κά.
Εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή του υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.
«Δίνουμε την ψυχή και τη ζωή μας πολλές φορές, μέσα από συνεχόμενες κρίσεις και δεν υπάρχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος και τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στην ΕΛΑΣ, «η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες και για την ελληνική κοινωνία. Αλλά εμείς είμαστε μόνοι, και είναι μεγάλο ζήτημα να νιώθεις μόνος. Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, θα δει πράγματα από την αστυνομία που δεν έχει ξαναδεί, τα ψέματα τελείωσαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Λαυράνος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ανέφερε πως η σημερινή μαζική συγκέντρωση στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Πρέπει να σταματήσει ο πολιτικός εμπαιγμός και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, το φιλότιμο εξαντλήθηκε».ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ