ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσική εκδήλωση για την "Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης" στο Ναύπλιο με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. | | |
Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, στα πλαίσια των εορτασμών της «Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, 2022» και της ανακήρυξης του 2022 ως έτους του Μικρασιατικού Ελληνισμού διοργάνωσαν εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση με τίτλο «Η Καθ’ Ημάς Ανατολή, Ενθύμησις», συμμετείχε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου με μουσική και τραγούδια από την Ιωνία υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη, ενω την παρουσίαση είχε η Γκέλη Ντηλιά.
Στην εκδηλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η Πρόεδρος του Ομίλου Αργολίδας για την UNESCO Δρ Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.
Την εκδηλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Νάντια Αναστασίου,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων "Ο Ναύπλιος" Κωνσταντίνος Κολόκας κα.
Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μια «γιορτή» που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα Έθνη και τους λαούς.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981, για να συμπίπτει με την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Όμως είκοσι χρόνια μετά αποφασίστηκε να γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου.
Τα τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη ημέρα λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο εκδηλώσεις τόσο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και από ΜΚΟ, θρησκευτικές οργανώσεις, τοπικούς φορείς αλλά κι εθελοντικές οργανώσεις πολιτών, με σκοπό την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ