ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Προς έκδοση η Β΄ γραφή της ΄΄ΝΑΥΠΛΙΑΣ΄΄ του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | |
Μιχαήλ Λαμπρυνίδης
Μετά από πολλά χρόνια σιωπής ο Μιχαήλ Λαμπρυνίδης, ο συγγράψας την ιστορία της Ναυπλίας, επανέρχεται μέσα από τα χειρόγραφα κείμενά του στην επιφάνεια.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» έχουν την τιμή να προχωρήσουν στην έκδοση αυτού του σημαντικού έργου για την πόλη μας, της μοναδικής ιστορικής μελέτης που παρουσιάζει την διαδρομή και τον ρόλο του Ναυπλίου «από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι των καθ΄ ημάς».

Η πρώτη έκδοση της «ΝΑΥΠΛΙΑΣ»του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη είχε πραγματοποιηθεί το έτος 1898 από τον ίδιο τον συγγραφέα και, έως σήμερα, έχουν υπάρξει τέσσερις επανεκδόσεις της, με τελευταία επανέκδοση το έτος 2001.

Ο Μιχαήλ Λαμπρυνίδης από το έτος της πρώτης έκδοσης 1898 έως και το 1915 (έτος θανάτου του) είχε αναθεωρήσει, προσθέσει, συμπληρώσει και εμπλουτίσει με νέα στοιχεία την πρώτη γραφή της «ΝΑΥΠΛΙΑΣ», δημιουργώντας έτσι, την «β΄ γραφή» της.

Τα χειρόγραφα κείμενα του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη εκχώρησε με επιστολή της η μοναδική κληρονόμος και θυγατέρα του, Χαρίκλεια Χαρτουλάρη, στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» το έτος 1949.

Την αξιοποίηση των χειρόγραφων ανέλαβε ο ειδικός ερευνητής και καθηγητής Κωνσταντίνος Κακαρίκος, ο οποίος μετέγραψε, σχολίασε τα κείμενα και παρέδωσε το τελικό προς έκδοση έργο του μέσα στο χρονικό πλαίσιο που προέβλεπε η σύμβαση που είχε υπογράψει με τον ΔΟΠΠΑΤ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» αισθάνονται υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στους Ναυπλιείς και στους μελετητές και ερευνητές της Ιστορίας…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ