ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Φλαμίνγκο: Φθινοπωρινοί ροζ επισκέπτες στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | |
Φλαμίνγκο
Μια μικρή ομάδα από 5 ροζ φλαμίνγκο έκαναν στάση για ξεκούραση στον Υδροβιότοπο της περιοχής μεταξύ του Ναυπλίου και της Νέας Κίου στην Αργολίδα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Τα φλαμίνγκο την περίοδο αυτή μετακινούνται προς θερμότερες περιοχές ,όπως την Αφρική και την Αραβική χερσόνησο για να ξεχειμωνιάσουν.
Το ροζ τρίχωμα των φτερών τους οφείλεται στην διατροφή τους και δημιουργείται από τα καροτενοειδή, που είναι οργανικές χρωστικές ουσίες που υπάρχουν στα φύκια, τα οστρακόδερμα και γενικώς όλα όσα αποτελούν την τροφή των φλαμίνγκο.
Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ουσίες δεν πηγαίνουν κατευθείαν στο στομάχι ή τα φτερά, όπως μπορεί εύκολα το μυαλό μας να υποθέσει. Αντιθέτως, οι χρωστικές ουσίες εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και απορροφώνται καθώς σχηματίζονται τα φτερά τους. Γι’ αυτό το λόγο το πόσο ροζ είναι ένα φλαμίνγκο εξαρτάται από το τι τρώει.
Επίσης, δεδομένου ότι γεννιούνται γκρι θα θέλαμε να πούμε ότι το ροζ χρώμα τους το αποκτούν περίπου το πρώτο έτος της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει, επειδή τότε αρχίζουν να τρώνε βάζοντας το κεφάλι τους μέσα στο νερό. 
Μέσα στο φαγητό τους, λοιπόν, βρίσκεται η χρωστική ουσία που τα “μετατρέπει” σε ροζ, ενώ αν σταματήσουν να τρέφονται με οστρακοειδή που έχουν την συγκεκριμένη ουσία, τότε θα γίνουν άσπρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ