ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Τι είναι η Ρυθμική Γυμναστική & γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. | | |
μπάλα, σχοινάκι, στεφάνι, κορδέλα, κορίνες
Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει το μπαλέτο και το μοντέρνο χορό. Θεωρείται ιδανικό άθλημα για κορίτσια μικρής ηλικίας, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν αρμονία, χάρη και έκφραση στην κίνησή τους.


Τα κορίτσια εκτελούν ασκήσεις με συνοδεία μουσικής, ελεύθερα ή με χρήση οργάνων της ρυθμικής (μπάλα, σχοινάκι, στεφάνι, κορδέλα, κορίνες ).

Είτε ασχοληθούν σε επίπεδο μαζικού είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, τα οφέλη είναι πολλά:

- Μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και να το κινούν με χάρη

- Αποκτούν ισορροπία, ευλυγισία, συντονισμό κινήσεων

- Καλλιεργούν αρχές και αξίες που θα τις ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή

- Κοινωνικοποιούνται

- Πειθαρχούν και συνεργάζονται
Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι Ρυθμική είναι 4 ετών, σε μαζικό όμως επίπεδο σε όποια ηλικία επιθυμεί. Σε αυτήν την ηλικία το παιδί αρχίζει ήδη να αναπτύσσει όχι μόνο δύναμη, αντοχή και επιδεξιότητα, αλλά και εξαιρετική αίσθηση ρυθμού και συντονισμού των κινήσεων. Παρεμπιπτόντως, όσον αφορά τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα είναι πάντα χρήσιμες στη ζωή ενός παιδιού. Με λίγα λόγια, αυτό το άθλημα δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά και πολύ χρήσιμο για το σώμα που μεγαλώνει.

. Σε αγωνιστικό επίπεδο απαιτούνται πολλές ώρες προπόνησης για να αποκτήσουν τη συνολική τεχνική και εκφραστικότητα. Σε μαζικό όμως επίπεδο τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά. Οι ικανότητες που αποκτούν τα κορίτσια από τη Ρυθμική Γυμναστική θα τις συνοδεύουν σε ό,τι άθλημα και να ακολουθήσουν, γιατί θα έχουν μάθει πειθαρχεία στο σώμα και το νου.

Ρέα Σωτηροπούλου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ