ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΑΚΕ-ΟΤΑ: Να μπει τέλος στην ακρίβεια που μας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. |
ΔΑΚΕ-ΟΤΑ
Στις αρχές του 2020 υπήρχε διάχυτη η προσδοκία της ανάκαμψης της οικονομίας και των γενικότερων συνθηκών. Έκτοτε όμως, μια ακολουθία γεγονότων όπως η πανδημία του covid-19, ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, η αύξηση του πληθωρισμού, η αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης, της ενέργειας, της θέρμανσης κλπ έχουν δημιουργήσει μια νέα, δυσχερή, πραγματικότητα. 

Η εκτόξευση του κόστους ζωής οδηγεί σε αυτόματη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών, γεγονός που λειτουργεί σωρευτικά και επιβαρυντικά στην ήδη μεγάλη ονομαστική μείωση του εισοδήματός μας την τελευταία δωδεκαετία και πλέον. Δεν νοείται πλέον αντιμετώπιση των παραπάνω αποκλειστικά με επιδόματα και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. 

Την ίδια στιγμή επιτακτική ανάγκη αποτελεί πλέον όχι η συζήτηση, ούτε ο προγραμματισμός, αλλά οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού. 

Το αίτημα για προσλήψεις δεν είναι ούτε τυπικό, ούτε ανούσιο, ούτε επετειακό, καθώς η αποψίλωση των υπηρεσιών μας από ανθρώπινο δυναμικό είναι πλέον τραγική. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργεί σε διεθνή και σύγχρονα πρότυπα αποτελεσματικότητας, αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να συμβεί χωρίς επαρκές σε αριθμό και κατάρτιση προσωπικό 
- Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ διεκδικεί άμεση και με πραγματικούς όρους αύξηση των μισθών, κάτι το οποίο πλέον δεν αποτελεί απλά μια διεκδίκηση προς καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη διατήρησης του βιοτικού επιπέδου αποφεύγοντας την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών επιβίωσης. Αύξηση όμως σε πραγματικούς όρους, δεν μπορεί να υφίσταται αν είναι της τάξης του ενός ή τρία ή τέσσερα τοις εκατό, την ώρα που ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία, βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του 12%. 

- Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ διεκδικεί άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όχι ως ιδεοληψία, αλλά επειδή αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα. 

Η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών μας δεν μπορεί να τίθεται υπό αίρεση, ούτε να εξυπηρετείται κατά περίπτωση και ανάλογα τις συνθήκες. 

Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Άμεση και Πραγματική Αύξηση των Μισθών μας, τουλάχιστον ίση με το επίπεδο της αύξησης του πληθωρισμού. 

- Άμεσες Προσλήψεις επιστημονικού, επαγγελματικού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ταυτόχρονα, καταθέτουμε εκ νέου και δυναμικά τα πάγια αίτηματά μας για: 

- Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 1/1/2021, - ξεπάγωμα των κλιμακίων της διετίας 2016-17, - επαναφορά του 13ου -14ου μισθού, - θέσπιση αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, - μη περικοπή, αλλά επέκταση και αύξηση των ΒΑΕ - διαφύλαξη και διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ