ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου - Ερμιονίδας: Συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. |
Συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη
Το συνδικαλιστικό κίνημα κρατώντας ψηλά τη σημαία των διεκδικήσεων και του αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ΄ ακολουθήσει.

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας– και μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων – οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε βάρος τους και θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων, αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας.

ΛΕΜΕ:

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:

- Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων.

- Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας – μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας.

- Διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία στις κυβερνητικές πολιτικές.

- Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα, με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότηση του και τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές – επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, με πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασία κατοίκων μειονεκτικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιφέρειας. Άμεση κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας που αναδείχθηκαν εκ νέου κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον υπεράνθρωπο αγώνα των εργαζομένων στην υγεία. Επαγρύπνηση του κρατικού μηχανισμού για την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις συνεχείς απειλές της πανδημίας.

- Αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική. Προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας. Ενίσχυση των δημόσιων δομών φροντίδας ηλικιωμένων και των ΑμεΑ.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής.

- Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

- Προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ :

- Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία για όλους και όλες με θωράκιση του 40ωρου και ίσα δικαιώματα, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, προστασία της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών ειδικοτήτων.

- Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751ευρώ.

- Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό και κρατικό παρεμβατισμό.

- Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση –βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις, απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαιτησία και την διαδικασία κήρυξης των ΣΣΕ ως γενικά υποχρεωτικών.

- Προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίηση του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων και κατάργηση του μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης.

- Προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.

- Την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου με παράλληλη αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.

- Την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

- Άμεση λήψη κατάλληλων μέτρων για τις πολιτικές καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

- Απρόσκοπτη εξέταση των καταγγελιών των εργαζομένων από την Επιθεώρηση Εργασίας και επιβολή κυρώσεων για παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές, παράνομες διακρίσεις, βία και παρενόχληση.

- Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας, της ψευδο-απασχόλησης και των υπεργολάβων

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9/2022

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΩΡΑ 18:00

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ