ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ναυπλιέων Χρήστο Ζέρβα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. | |
Χρήστος Ζέρβας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει! Οι μαθητές ετοιμάζονται, οι γονείς αγωνιούν και οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν την πρόοδο και την μόρφωση των παιδιών μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες. 

Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική χρονιά με λιγότερα προβλήματα και με μια ομαλή εκπαιδευτική πορεία! 

Ειδικότερα οι ευχές ας αρχίσουν με τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού που καλούνται να ξεκινήσουν το σπουδαίο ταξίδι της γνώσης και ας τελειώσουν με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μάχη της ζωής τους. 

Σε όλες τις ηλικίες τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάνε πως όταν κάτι τελειώνει, κάτι νέο και όμορφο ξεκινά! 

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια ζούμε σε μια εποχή αβεβαιότητας, κοινωνικής και οικονομικής φύσεως, που προκαλεί αγωνία ως προς την διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. 

Ανάγκες που πηγάζουν κυρίως από τη σύγχρονη πραγματικότητα, επηρεάζουν την καθημερινότητά τους και εκφράζονται μέσα από τις αγωνίες των γονιών, τις προσωπικές τους ανησυχίες, το απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμά τους. 

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φορείς και να τους μεταλαμπαδεύσουν απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις μέσα σε κλίμα παιδαγωγικής προσέγγισης και ανθρωπισμού. 

Η ομαλή πορεία των μαθητών εξαρτάται από την ποιότητα μιας σχολικής τάξης, από την συμμετοχή και την ελεύθερη δημιουργικότητα. Είναι πολύ σημαντική επίσης η βοήθεια και η στήριξη των γονέων και κηδεμόνων ώστε να παρέχουν συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά και συζητώντας μαζί τους ώστε να επιδείξουν την υπευθυνότητα και το σεβασμό που αρμόζει προς την κοινωνία και το σχολείο τους. Ιδιαίτερα μετά το πέρας της Πανδημίας είναι λίγο δύσκολη η προσαρμογή των παιδιών και η κοινωνικοποίηση τους. 

Ας είμαστε όλοι υποστηρικτικοί και υπομονετικοί! Με αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας θα μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προοδεύσουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους ώστε να επιτύχουν στους στόχους τους. 

Να ευχηθώ πάλι λοιπόν μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα και επιτυχίες προσωπικές και κοινωνικές. 

Καλή πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας!

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΡΑΔΟΥ (ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ) 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ