ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Απεβίωσε ο Σωτήρης Καρποδίνης ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του Πανναυπλιακού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | | |
Στις 14 Ιουλίου 2022 απεβίωσε ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του Πανναυπλιακού - Ηρακλή Γ.Σ. ο Σωτήρης Καρποδίνης και η απώλεια του γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον Γιάννη Μουστακόπουλο που ασχολείται με την ιστορία του Παναυπλιακού έχοντας εκδώσει και σχετικό βιβλίο.

Ο Σωτήρης Καρποδίνης γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1928. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Στα 17 του χρόνια ήταν βασικός αριστερός μέσος στον Πανελευσινιακό. Στον Πανελευσινιακό αγωνίστηκε από το 1945 έως το 1959. 

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική. Φοίτησε για δύο χρόνια (1959-1961) στη φημισμένη σχολή προπονητών ποδοσφαίρου «Coverciano» της Φλωρεντίας (Ιταλία), απ’ όπου πήρε και το δίπλωμα του. Στην ιταλική σχολή δίδασκαν τότε οι διάσημοι προπονητές Φεράρι και Χελίνιο Χερέρα. 

Μεταξύ των συναδέλφων του ήταν ο Τσέζαρε Μαλντίνι και ο Αλμπερτόζι. Το 1961 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε ως προπονητής τον Πανελευσινιακό τον οποίο ανέβασε στην Α’ Εθνική. Την περίοδο 1962-63 εργάστηκε με επιτυχία στον Παναιτωλικό (Β’ Εθνική). Το 1963 πήγε στην Α.Ε. Μυτιλήνης (Β’ Εθνική) και στην συνέχεια επέστρεψε και πάλι στον Παναιτωλικό. 

Την περίοδο 1966-67 ήταν προπονητής του Βύζαντα Μεγάρων στην Α’ Εθνική To 1967 επέστρεψε στον Παναιτωλικό (Β’ Εθνική) στον οποίο παρέμεινε και την περίοδο 1968-69. Το 1971 ήρθε στο Ναύπλιο και ανέλαβε τον Πανναυπλιακό. 

Επί των ημερών του ο Πανναυπλιακός γνώρισε μεγάλες δόξες. Κορυφαία στιγμή υπήρξε η κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την περίοδο 1972-73. 

Αργότερα εργάστηκε και πάλι ως προπονητής στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, τον Πανελευσινιακό. Συνολικά στον Πανελευσινιακό εργάσθηκε για επτά σεζόν. Επίσης δούλεψε και στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ